måndag 4 januari 2010

Vad är det för ljud?

Ja var där det för ljud som ekar ut i trappuppgången egentligen? Kan det vara hon högst upp som spelar sån där hårdrock igen?
Visst är det så! Har man fått en av heavy metal-historiens bästa album i julklapp så ska det minsan spelas också! Jag spelar absolut inte så högt som man skulle kunna tro. Huset är rätt lyhört, och dörren ut i trapphuset stoppar inte mycket ljud...


Något måste man väl motivera sig med när städningen går segt? Jag har ett par DVD:er med konserter som brukar fungera utmärkt som sällskap. Speciellt Maiden är faktiskt riktigt bra städmusik. De har många låtar som det bara inte går att sitta still när man hör, och om man dessutom ser Bruce springa runt på scenen som om det gällde hans liv blir det inte bättre. Den mannen håller sig inte stilla många minuter under en konsert... Att han sen sjunger samtidigt som han springer, hoppar och ramlar, utan att det påverkar rösten är ju inte mindre imponerande direkt. Så att det är jobbigt/svårt att sjunga och dansa samtidigt tycker jag inte är någon ursäkt för att somliga popstjärnor kör mer eller mindre playback på konserter... Han en 50-årig gubbe så borde väl 20-åringar fixa det? ;)

4 kommentarer:

 1. Trots åldern känner jag så väl igen mig. Jag älskar att dra på högt, (jag har inga grannar som jag stör) och jag sjunger säkert falskt men gärna och högt. Tänk så fort städningen går och så kul det blir och dansstegen gör att man snurrar så lätt, fast den förbenade dammsugaren har trötta hjul och orkar inte så fort och länge, det får man tåla.

  SvaraRadera
 2. Mmm älskar att spela högt i bilen och när jag städar det tar bort tinnitusen.
  Tack för kommentar hos mig visst är det kanderad ingefära.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Rosenvante:

  Att man nått en viss ålder har inget med saken att göra. Mamma (54 år) spelar samma musik som mig, men högre. Mina stora favoriter skuttar runt på scenen som de alltid gjort, men de har släppt skivor i 30-40 år... Viss musik kräver volym, så är det. Det är inget man "växer ifrån". Det är en livsstil - och man ska bejaka den. Sångaren i Maiden har sagt i en intervju att alla (hårdrockare) har en liten rebellisk 15-åring inom sig. När man börjar förneka den där lilla femtonåringen, då tappar man livskvallitén. Det har jag tagit till mig. :)

  Annika:

  Bilåkning är väl ett utmärkt tillfälle att spela hög musik! :)

  SvaraRadera
 4. Amon Amarth fungerar också bra och jag gör grymma choklad-cockies med Evanescense Fallen i bakgrunden.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)