lördag 2 januari 2010

Min jul i bilder

David och Tobias kristerade pepparpakor. Tobias hade specialdesignat några stycken. En motorsåg till pappa, en whisky-flaska till mamma, en fågel till David och (av någon anledning) en cirkel till mig...


Katterna och David trivdes bra på kökssoffan där man kunde titta på småfåglarna vid fågelbordet. (bakom Volvon visserligen, men till vänster utanför fönstret hänger talgbollar som brukar vara väldigt populära bland mesarna)
Julaftonen kan ju, som alla vet, kännas väldigt lång, men med spel går dagen fortare. När & Fjärran kändes rätt den här gången. Vi lyckades få hela familjen vara med och spela, och det händer inte så ofta.

Under granen låg klapparna och väntade. Konstigt nog lät Porsche alla snören vara ifred...
I paketen fanns bland annat pop-sockor till brorsan. Han hade önskat sig en hoppsocka (den gröna sockan som finns i Super Mario Bros 3. Den gör att man kan hoppa på fiender utan att bli skadad, bland annat)


Men han fick alltså pop-sockor istället. Gröna raggsockor stickade i Järbo Raggi, och i den ena sockan låg en påse popcorn.

Även mamma fick stickade sockor. Restgarnssockor i blått, vitt och grått ullgarn. Mönstret växte fram i takt med sockan. Eftersom de är stickade i flera färger på foten är de varma och sköna, även om garnet i sig inte är så tjockt.
Det blev ju en dag med någon enstaka plusgrad, så jag tvingade ut en mycket ovillig lillebror i snön för att bygga snölyktor. Jag hade gärna rotat fram en gammal pulka och rumlat runt ute, men brorsan var inte riktigt på rätt humör får såna äventyr...
Lillasyster Emelie och hennes dotter Matilda kom också till föräldrarna och hälsade på ett par dagar. Matilda hade fått en mjukis-opossum i julklapp och var fullt sysselsatt med att äta upp dess nos...

4 kommentarer:

 1. Att du haft det bra förstår man av bilderna. Härliga strumpor du gjort också.

  SvaraRadera
 2. Rosenvante:

  Japp, en lugn och skön jul med massor av snö, precis som det ska vara. :)

  SvaraRadera
 3. Popsockorna är klockrena!

  SvaraRadera
 4. Lillebror:

  Kul att du gillade dem! Fungerande hoppsockor var inte lätt att hitta beskrvining på kan jag säga...

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)