måndag 25 januari 2010

Händelserrik helg.

Det känns nästan konstigt att det är måndag. Vi har haft en jättemysig helg, och det kändes nästan som om det skulle vara semester eller nåt liknande. Men David har gått till jobbet och jag sitter här med min kaffekopp, så jag antar att det är en helt vanlig måndag.

Vi har tittat lite på skidor, vi har mysit massor. I lördags åt vi en smaskig meze-middag. Vi rörde ihop hummus och tsatski, smulade fetaost, stekte halloumi och gjorde smördegspiroger fyllda med keso, spenat och oliver. Och så nåt baguette-liknande bröd. Och ett gott vin. Underbart!


Vi fick också besök av Davids mamma igår. Hon fick några utflykts-presentkort av oss i julklapp, och ett av dessa presentkort var på en skidtur och mat. Det var detta presentkort som var anledningen tillbesöket igår. Så efter en tomatsoppe-lunch blev det skidåkning för dem som ville. Jag och Porsche ägnade oss åt citronmarmeladskokning istället. Och när skidåkarna kom tillbaka vankades det lite afternoon tea med scones och chokladkaka.

Både David och jag var rätt sömniga mot kvällen igår, så vi sjönk ihop i soffan och tittade på Hjältarna från Telemarken. Äldre filmer är så sköna. De kan vara lite pinsamma i skådespeleri och manus utan att det gör så mycket. Jag är mycket mer förlåtande om filmer är 30-40 år gamla. Skådespeleriet är mycket mer teatraliskt, det är häftiga reaktioner och överdrivna känslor. Jag älskar det! Det är inte ett försök att få något att se ut som filmad verklighet, de tär verkligen ett skådespel! Att sen filmen utspelades (och spelades in) i Norge är ju riktigt roligt! Kirk Douglas på skidor, jagad av nazister bland snöiga fjälltoppar. Kan inte beskrivas som annat än fantastiskt. Vad är väl en biljakt i jämförelse med en skidjakt?


Självklart har jag stickat lite under helgen också, men inte så himla mycket. Skaftet på min första socka är precis klart och jag funderar på om jag ska göra falska flätor på foten eller om jag ska slätsticka foten... Lite blå ränder vore inte helt fel. Men först ska jag göra en häl.

5 kommentarer:

 1. Vad mkt du hinner med hela tiden. På tal om afternoon tea - har du provat att göra lomon curd någon gång? Om inte så gör det, underbart gott med lite sting i.

  Och nu är jag då äntligen ikapp på den här bloggen. Har halkat lite efter - jag har för många bloggar att följa, men det finns så mkt kul härute i cyber space.

  SvaraRadera
 2. Älskar lemon curd, men har inte gjort egen nån gång. Men jag har ett recept, så vem vet. :)
  Att jag hinner en massa stickning och bakning och sånt kan ju bero på att jag är arbetssökande (Jag vägrar kalla mig arbetslös - Det låter så uppgivet), vi har inga barn än och nånting måste jag ju fylla dagarna med. Så innan jag fått tag på ett jobb så satsar jag på att leka hemmafru. :)

  SvaraRadera
 3. Sämre "lek" kan man ha och det sparar pengar också. Lycka till med arbetssökandet.

  SvaraRadera
 4. Kul att du hittade till mig!

  Afternoon tea, hmmm, helt i min smak!

  Den där filmen, Hjältarna från Telemarken, är en av min mans favvo-filmer! Han är tokig i Norge!

  Kram
  Lena

  SvaraRadera
 5. Svärmodern som njöt till fullo av skidåkning, afternoon tea och allt annat i söndags sänder sina allrasomvarmaste tacksamheter till bloggerskan, dess make och katt!
  Kram från Uppsalahemulskan

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)