fredag 4 februari 2011

Sockor med falska flätor

Mitt senaste färdiga stickprojekt. (klicka på bilden för att få en större bild där flätorna syns tydligare) Sockor med falska flätor och förstärkt häl, stickade i Fabel på strumpstickor 2,5 mm. Lagom snabbstickat och inte speciellt krävande stickning. Garnet är en julklapp från mamma. Tycker det var snygga skiftningar i det, mycket mjukare än det brukar vara på Fabel. Perfekt när man vill göra något lite extra med sockorna och inte bara vanliga släta. Dessutom har jag lagom mycket restgarn för att göra ett par bebissockor också... Det blir alltid så när jag stickar damsockor i Fabel.

Jag som trodde att jag skulle blogga mindre nu när min dator blivit sjuk... Och här sitter jag nästan varje dag och skriver ett litet inlägg från Davids dator istället. Inlägg med bilder dessutom. Kanske för att jag stickar mycket just nu och faktiskt har något att blogga om?

3 kommentarer:

 1. Har missat vantarna härnere! Så fina! Och vilka härliga färger i sockarna!

  SvaraRadera
 2. Det är väl bra att du har sköna stickningar att pyssla med och får visa. Fabel är ju underbart att sticka med också.

  SvaraRadera
 3. Rosenvante: Jo, det är jätteskönt när skaparlusten infinner sig och jag faktiskt får nåt stickat också, och inte bara dreglar över mysiga mönster... Fabel är absolut ett av mina favoritgarn. Lättstickat, bra tjocklek och ger otroligt slitstarka sockor.

  Mia stickar: Tack! Uppsalavantarna var en jättetrolig stickning, och min svåger blev mycket nöjd med dem. Visst var det mysiga lila toner! Nånstans mellan ljung och syren. Inte sett den där färgen på det garnet förr, så det var en trevlig julklapp.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)