tisdag 8 februari 2011

Härlig vinter

Nu är det sånt där väder som jag alltid ville att det skulle vara på sportlovet när jag var liten. Soligt, ny, fin snö och precis lagom kallt för att man skulle kunna vara ute och åka pulka hur länge som helst. Nu har jag ju inte sportlov, och den här vintern avstår jag från pulkaåkning (men jag ska ta igenom det de närmaste åren har jag tänkt mig).

I söndags var David och jag ut på en liten utflykt. Vi tog med matsäck och gick till en sjö i närheten där vi satt och njöt av vintersolen och tittade på alla som åkte skidor, skridskor, spark och gick på isen. Jag har lite svårt att lita på naturisar, men det såg jättemysigt ut att glida fram där, nästan ljudlöst.

Hemma i lägenheten stickar jag vidare. Jag håller lite på min duffel-kofta ett tag till. Jag håller på att sticka ärm nr 2 i nuläget, och sen ska den bara monteras. En stor del av monteringen görs liksom under arbetets gång, så det är inte jättemycket att sy ihop. Och det är ju så korta sömmar om man jämför med vuxenkläder.

Däremot tänkte jag visa karamellgarnerna som jag ska sticka en mössa av. Hittade ett mönster på Drops som Annis fastnade för, en slätstickad, enkel mössa med mycket häng i bak. Och randig ska den bli!

5 kommentarer:

 1. Jag fick hem 4 nystan blått i det garnet igår. Visst är det härligt?
  Här är det inget sportlovsväder alls, men så är det inte sportlov förren v 9 heller så det spelar nog ingen roll. Solen vill så gärna titta igenom molnen, men orkar liksom inte riktigt fram, men det har slutat snöa nu i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Egentligen är det ju inte sportlovsdags här än heller, det är bara vädret som är rätt.
  Garnet är ju helt ljuvligt mjukt! Ska bli spännande att sätta stickorna i det. Det blir stor skillnad mot att sticka i bomull!

  SvaraRadera
 3. Annis säger:Heheheh.... väntar med spänning. goa Anna tack för att du gör en fin mössa till lilla Annis. :-)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)