fredag 18 februari 2011

Det kliar i fingrarna

Jag kollar på Downton Abbey på SVT Play (är svag för brittiska serier i 1800-tidigt 1900-talsmiljöer) och stickar vidare på mitt småhemliga projekt. Samtidigt känner jag hur lusten att sy stegras. Jag får såna ryck lite nu och då, men tyvärr brukar jag tappa lusten när jag försöker sy nåt till mig själv och det egentligen inte alls blir som jag tänkt mig. Nu är det flera år sen jag försökte senast, och jag inser nu att tyget jag valde kanske inte är det lättaste att sy i när man är ovan...

Men jag längtar efter att sätta mig och sy bebiskläder. Enkla modeller, såna som man lätt syr av avlagda vuxenkläder. Återvinning, alla eventuella kemikalier är urtvättade sen länge, och man får mer plats i garderoben. Både David och jag har rensat i våra garderober och hittat en del tröjor som tappat formen eller fått nån fläck som inte går att få bort. Nu ligger de i en påse och väntar på att sys om till söta små minikläder. Skaparlust och material har jag, men mönster och symaskin lyser tillfälligt med sin frånvaro. Det ska det snart bli ändring på. Det är väl lika bra att försöka få lite saker sydda nu innan den lilla kräver min uppmärksamhet på ett mer påtagligt sätt än lite buffar i magen.

3 kommentarer:

 1. Jag gjorde samma när jag var gravid, alltså tog reda på kläder och skulle sy bebiskläder av. I slutänden blev det tvättlappar av gamla handdukar och sängkläder av gamla lakan... Sy är ju egentligen inte min grej men med jämna mellanrum inbillar jag mig att jag kan... Lycka till med ditt syende!

  SvaraRadera
 2. Rota i mammas hyllor. Där finns det nog mönster. Hon sydde mycket till sina små.... Du får gärna komma hit och botanisera också. Finns en hel del bebisklädsmönster kvar även här. Dock inte senaste modell. Men vissa modeller håller genom tiderna.
  KRAMAR Din moster

  SvaraRadera
 3. Monica: Jodå, jag har sparat påslakan som blivit slitna i sömmarna, så de ska sys om när symaskinen mår bättre. ;)

  Moster Lisa: Mamma har en del mönster och nån bok jag ska få låna, hon har sytt några byxor till Matilda också.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)