lördag 5 februari 2011

Trevligt sällskap

Idag kom vännen Annis och hälsade på. Jättemysigt att träffa henne igen! Hon var helt lyrisk över min växande mage och hade med sig en jättesöt och gosig grå plyschoverall som hennes dotter hade haft. Vi gick lite på stan, köpte garn och pratade massor. Bilderna på garnet kommer senare, färgerna blir så trista med blixtbilder. Annis stickar inte själv, men hon frågade om inte jag kunde göra en mössa åt henne. Så hon köpte två nystan av Drops nya garn Baby Alpaca Silk, så här ska stickas en härligt karamellig mössa. Ljuvligt mjukt garn, ska bli spännande att se hur det är att sticka i. Kan tänka mig en stor, mjuk spetssjal att svepa om axlarna en sommarnatt stickad i det garnet. Men den typen av stora ego-stickningar får ligga på is ett tag framöver.

Just nu har jag babykoftan i Eco bomull på stickorna, och sen fick jag en elefantbeställning i går. Så jag har lite att göra framöver. Och när beställningsjobben är klara så finns det ju alltid små saker till vår bebis att göra. Små sockor, kanske nån mer kofta, och så ska jag sticka ett gäng små fåglar i olika färger och göra en mobil att hänga över spjälsängen. Och så får jag inte glömma ullbyxor till tygblöjorna.

4 kommentarer:

 1. Oj oj du har verkligen fullt upp nu framöver. Men det är ju bara mysgrejer så då är det ju kul att få göra det.

  SvaraRadera
 2. Apropå ullbyxor: Har en tidning om tygblöjor (på finska) som jag lånade av en kurskompis när jag läste finska och glömde lämna tillbaka... Där finns i alla fall bilder på jättesöta ullbyxor. Bland annat nån som såg ut som en gris... :)

  SvaraRadera
 3. Rosenvante: Det är bara jätteroliga stickningar, så det är nästan svårt att inte börja på alla samtidigt...

  Heidi: Visserligen har jag ett jättebra standardmönster, och det finns hur mycket kul som helst på Ravelry, men inspiration är ju alltid välkommet. :) Texten lär jag ju inte förstå mycket av, men bilder beöver man ju inte kunna finska för att förstå.

  SvaraRadera
 4. När jag hade skrivit inlägget så letade jag efter tidningen (för jag tänkte också att du kunde få den). Hittade 2 av 3, och jag vet att jag har slängt bort en, gissa vilken? Så typiskt... Men jag googlade fram lite bilder från finska sidor, som man kanske inte får fram om man söker på svenska. Mejlar över länken till dig.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)