tisdag 27 oktober 2009

Storstädning och bakdag

Jag håller på att storstäda lägenheten. Jag började igår, och en normal människa hade väl troligen avslutat det igår också. Men jag är inte normal, och således har jag en hel del kvar att göra. Å andra sidan har jag ju inte direkt kort om tid pga arbete eller så, så det gör inte mig något om städningen tar flera dagar. Jag gör det grundligt istället. Till och med "skräpgarderoben" i datorrummet har fått sig en omgång. Det är en sån där garderob där man lägger inte "allt man inte använder". Vinterjackorna hänger där under den varmare delen av året, gästsängen står hopfälld intill väggen. Davids kikare, extra kuddar och täcken och en hel del annat finns också där inne. Mycket sånt där som man kanske inte har användning för, men inte vill slänga eller göra sig av med. Men efter lite omorganisation så blev det mer utrymme där inne, och jag ska nog lägga in lite mer grejer där så att jag kan sätta in ett pysselbord i datorrummet istället för en ostadig säng som står där nu.
Vi hade tänkt inreda datorrummet till ett gästrum förr, men sängen var så himla ostadig, och sen har det inte blivit av att ta ut den därifrån.

Nytt bröd ska bakas idag också. Vad det blir får vi se. Rågkakor kanske? Såna där ganska stora, runda. Det är gott. Det beror på hur mycket rågsikt vi har hemma. Det är nog den mjölsort det går mest av här när jag tänker efter. Mycket grahamsmjöl och en del vetemjöl går det också.

Jag är jättesugen på att baka några kakor utöver nyttigheterna. Vi får se hur det blir. Det finns fortfarande en del kardemummaskorpor kvar, men det är så trist att inte ha något i kakburken när de tar slut... Jag har världens finaste kakburk på bänken. En Triett trevånings-burk i mintgrönt, grädvitt och orange från 50-talet. Den fick vi från Davids mormors hus när vi var där och plockade i somras. Jag älskar ju fina brukar, så den pryder sin plats i vårt kök. Ska jag vara ärlig så flyttade jag vinstället från köksbänken till vardagsrummet för att burken skulle få en bra plats...

7 kommentarer:

 1. Den ser ju precis ut som en lillebror till min kakburk...och just nu är det faktiskt kakor i min burk.Det kan ju bero dels på att Lars just fyllt år, dels på att du inte vart hemma på ett tag ;) Kramar mor

  SvaraRadera
 2. Mor:

  Kakmonster - jag? Japp, den är lika, men mindre och handtaget på locket ser lite annorlunda ut. Har du inte sett den live? Hade för mig det... I min finns det bara kardemummaskorpor för tillfället, men det ska jag ändra på.

  SvaraRadera
 3. Roligt med gamla saker som man har lite historia runt. Här är ett kakmonster till - just därför har jag aldrig några hemma

  SvaraRadera
 4. The Willow Fairy:

  Visst blir det trevligare med lite gamla saker? Vårt hem är en salig blandning av IKEA, arv/fådda begagnade saker från släkt och familj och några fynd från uthusen hos mamma och pappa.
  Vi är kakmonster båda två, så många sorter har vi sällan hemma. Men nånting att knapra på till kvällsteet måste man ha. :)

  SvaraRadera
 5. Så är det här också. Man vill gärna ha nått till fikat. Fast jag bakar inte så ofta nu för tiden. Men gott är det med hembakat.

  SvaraRadera
 6. Trevligt att mammas gamla kakburkar nu har hittat ut i cyberrymden. Vare sig de är fyllda med kardemummaskorpor eller något annat är de förstås för mig fulla av barndomsminnen (eller borde jag säga drömmar ...?).
  Kakburkdonatorns dotter tillika bloggarens svärmor

  SvaraRadera
 7. Rosenvante:

  Jag har ju gott om tid att baka, så jag har ju ingen anleding att inte göra det... Det är bara svårt att inte baka något som är lite FÖR gott, så att allt går åt på en gång.

  Svärmor:

  Saker med minnen och en historia är så mycket roligare än nya, massproducerade saker. De för med sig en berättartradition mellan olika generationer, och sånt vill jag uppmuntra. :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)