måndag 22 februari 2010

Vårkänslor i köksfönstret

Utanför står det en helt översnöad bil. Ingen har rört den sen den första snön kom. Behöver jag säga att man inte ser så mycket av den? En baklykta och en backspegel tittar fram lite kaxigt under snötäcket.
Innanför köksfönstret däremot får man nästan vårkänslor. Pelargonen blev glad när jag började näringsvattna den lite smått efter vintersvälten. Nu har den flera knoppar på gång. Det känns elakt att klippa ner den, för så mycket har den inte växt sen i höstas... Den är så buskig och kompakt. Men nu börjar det kanske bli fart på den!
Den urgamla smörgåskrassen jag sådde på hushållspapper gror för fullt! Mer än 75% av fröna har grott nu, det hade jag absolut inte väntat mig med tanke på hur gamla fröna är!
Det är inte bara smörgåskrassen som gror. I morse när jag skulle tända fönsterlampan hade faktiskt tre tomatfrön fått för sig att det var dags att gro. Fem dagar efter sådd, inte illa! Visst är det väl tomater man ska tänka åtta veckor från sådd till blomma, åtta veckor från blomma till skörd? I den här takten kommer jag att ha tomater till midsommar! Härligt!

Några bilder på mina små skatter blir det inte. Vår kamera gillar inte närbilder hur man än ändrar de primitiva inställningar som finns...

4 kommentarer:

 1. Kul när det gror! Jag behandlar mina pellis väldigt illa.. Jag klipper ner så fort jag tar fram dom och kör på med svagt uppblandad blåkorn, funkar lika bra varje år även om man inte ska göra så när man läser skolboken vad jag har förstått.. *ler*
  Ha en fortsatt härlig måndag!

  SvaraRadera
 2. Tänk en av våra pelargoner som står i garaget har fullt av knoppar också. Trodde inte de skulle starta så tidigt därute i kylan. Men kan det vara ett vårtecken kanske?

  SvaraRadera
 3. Otroligt vilken livsglädje de har! Man låter dem frysa, de får ingen mat, sen klipper man ner dem innan de får mat, och vips så är de stora och fina... Något svalt ställe att vinterförvara pellisar har jag inte, men köksfönstret verkar funka bra. Fönstren kunde vara bättre isolerade, så det skulle säkert vara varmare på andra ställen...
  Det är härligt att se hur knopparna sväller nu när det börjar bli lite ljusare ute, även om det fortfarande är snöigt och kallt. Det ger hopp om en vår med kladdiga promenadvägar och doften av nytinat hundbajs... Eller vitsippsbackar och videkissar om man föredrar sånt. :)

  SvaraRadera
 4. Var tvungen att kolla när mina tomater grodde förra året. De hade kommit upp 5:e mars, så du ligger tidigare än mig. Saknar sådden i år. Lägg ut lite bilder snart så jag kan få lite vårkänslor jag med.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)