onsdag 3 februari 2010

Sover och sover

Jag bara sover och sover numera. Att sova i nio timmar, sen vakna och inte alls känna sig utsövd är inget ovanligt. Visserligen befinner jag mig i nåt stadie av vakenhet nån timme så där i tre-fyra tiden. Jag vaknar inte riktigt, men jag är medveten om att jag inte sover.
Jag vaknar till när David går upp, tänker "jag ska bara vakna till i ett par minuter", sen vaknar jag till när jag får en puss när han ska gå till jobbet. "Ojdå, jag somnade visst" hinner jag tänka innan jag somnar om igen. Nästa gång jag vaknar är klockan strax innan nio, och jag sätter mig upp innan jag hinner somna om igen. Jag skulle utan tvekan kunna somna om och sova en stund till om jag inte gick upp då.
Så här är jag i perioder. Jag bli inte helt utsövd trots att jag sover så mycket om jag borde. Periodvis är det tvärtom. Jag behöver bara 4-5 timmar sömn, och är ändå pigg och klar i huvudet när jag vaknar. Det har inget med ljus och mörker att göra, jag kan vara jättepigg på vintern och jättetrött på sommaren.
Det blev inget bakande igår. Jag kom inte på vad jag ville göra. Så är det ofta. Jag vill baka, men jag vet inte riktigt vad. Idag ska jag ta mig i kragen och baka nånting i alla fall. Och så ska jag fundera på vad vi ska äta resten av veckan så vi vet vad vi ska handla ikväll.

2 kommentarer:

  1. Jovisst behöver du lite pigg-färg. Stora mängder rött med en gnutta knallgrönt i gör susen ska du se...

    SvaraRadera
  2. Det kanske är så... Jag ska snurra in mig i min röda halsduk och ta på mig den omskrivna, men ännu inte uppvisade, Stenmarksmössan med röda renar och gå ner på stan och se vad vi får för fisk till middag idag. Fiskbilen står på torget, så det blir färsk fisk idag!

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)