måndag 29 juni 2009

Mera värme

Det är riktigt varmt nu. Eftersom vår katt inte har någon känsla för att höjd kan vara farligt och dessutom älskar att balansera kan vi inte ha balkongdörren öppen om inte katten är utstängd i hallen. Det blir riktigt varmt i lägenheten såna här soliga dagar. Vi har dock lyckats fixa en lagom öppning i sovrumsfönstret, så lite frisk luft kommer det in. När jag vaknade i morse låg Porsche i fotänden av sängen och sov. Och två timmar senare låg han kvar. En aning svalare där antar jag.
Jag lyckades alltså få med honom hit igen, även om han inte alls ville in i buren när vi skulle åka hem igår kväll.
Vi hade det väldigt mysigt i Uppsala alla tre. Spelade spel, gick promenad, åkte till Ulva kvarn på utflykt och bara hade det bra. Varje gång vi åker därifrån får jag en sån där skön känsla i magen. Inte för att vi åker därifrån, utan för att jag trivs så himla bra med Davids familj.
Det var inte bara katten som följde med. Jag fick massor av garn från svärmor. Härligt! Ett supermjukt ganska tjockt bomullsgarn bland annat. Det var en gång i tiden tänkt att bli en tröja fick jag veta. Jag funderar på att låta det bli en mjuk sjal eller axelvärmare till höstens promenader, eller möjligen en bebisfilt. Vi får se resultatet kommer väl att visas här när det är klart. Jag har nya raggsockor på gång, och huvudet på elefant nr 2 ska bli klart så fort som möjligt innan jag börjar på något nytt. Det var lättare att börja på ytterligare ett par raggsockor än att ta med elefanten och stoppning till den när vi skulle bort kände jag. Kanske börjar det bli dags att börja på ett gäng tomtar till vintern snart också? Jag har tänkt göra många, och det är roligare att göra några då och då istället för att sätta sig och sticka 20-30 stycken på en gång. Det är nästan håret som är tråkigast, men utan hår ser de så trista ut.

2 kommentarer:

 1. SVÅGUR!!!

  Internet Explorer tyckte inte om din blogg, så jag installerade Firefox på den här datorn, och det var ju bra att jag gjorde det, så tack ska du ha!

  Problemet när man kommit in i en blogg som det redan finns ~100 inlägg på är att man vill skriva kommentarer överallt, men det är ganska poänglöst, och ganska frustrerande egentligen. Som när man hittar jätteintressanta forumdiskussioner som är tre år gamla. Därför får du ett destillat av allt jag har att säga, HÄR.

  - Jag tror inte att jag tidigare kallats "en lustig filur", tackar! Är det ok om jag kallar dig för "en pillimarisk lurifax"?
  - Konceptet med "mys-onsdag" är genialiskt och borde skrivas in i lagboken, det skulle vara samhällets räddning.
  - Heder åt din bror som blev besökare nr 666, jag minns än i dag när vi nådde denna siffra för besökarantalet på vårt sunkiga högstadie-punkbands hemsida! Det var en milstolpe i vår utveckling.
  - Tvättnötter låter bisarrt.
  - Har nån gång hört tumregeln att småbarn använder meningar med upp till lika många ord som de är år gamla, vilket innebär att om man ser till din saga låg du på en 10-12-årings mentala nivå när du var 2 år. Skrämmande!
  - Flingor luktar faktiskt, men man måste typ stoppa huvudet i ett paket för att känna det. Och de får gärna vara lite gamla för ökad effekt.
  - Kul att ha er här! Jag ser fram emot DUMP. Apropå det, dags att fortsätta träna schlåpåsarna antar jag...

  SvaraRadera
 2. SvågerMachmot (icke att förväxlas med SvågerRoger):

  Kommentera på du, det är lite brist på kommentarer här tycker jag, så det är bara att klottra på. :)
  I övrigt kan jag tilläga att FÖR gamla flingor mest luktar damm, att min mentala nivå allt som oftast känns som om den stannat på samma nivå som när jag var två år och att David planerar att börja DUMP så fort du kliver av bussen (nu är du förvarnad). Och "Pillimarisk lurifax" tolkar jag sm en komplimang.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)