måndag 22 juni 2009

Mangolden gror för fullt

För några dagar sen sådde jag mangold ('Bright lights', den är snyggast med sina färgstarka stjälkar, och varför kan man inte unna sig snygga grönsaker när man valt att inte ha så mycket blommor där?) på balkongen och nu gror den för fullt. Kanske lite sent för grönsakssådder, men jag har haft lite brist på odlingskärl och jorden började sina. Nu har jag ju 50 l till ligger och väntar på mig, och nu är det mer brist på plats än kärl som ställer till det. Jag funderar på att flytta krukorna med örter från balkonglådan till bordet, samplantera luktärterna (som nu står på bordet) i en större kruka och ge dem nåt att klättra på och sen så rädisor och mangold i balkonglådan istället. Det kan bli bra. :)
Skulle behöva en stadig ampel eller väggkruka att sätta luktärterna i bara, så jag inte behöver något att ställa krukan på.


Så här fin är inte min mangold än, men jag hoppas att den blir det. Bilden är från köksträdgråden på Wij trädgårdar i höstas.

Ska lyssna en hel del på boken idag. Lovat att mamma ska få tillbaka den i morgon, och jag har fortfarande drygt fyra skivor kvar. Men den är ju bra, så det ska nog inte vara något problem.


Nu på morgonen har jag stickat klart tårna på min andra gröna socka. Längtar nästan till hösten så jag kan använda dem. men det är kanske dumt att längta efter kallare väder när det äntligen börjar bli varmare igen. Ska leta reda på ett nytt stickprojekt idag, nästa elefant ska ajg nog börja med på onsdag. I morgon får jag ju mer garn när jag ska träfa syrran. David, hans bror och jag ska gå på bio på kvällen tänkte vi. Ska bli kul! Tomas kan man väl närmast beskriva som en lustig filur, man har sällan tråkigt när han är med.

2 kommentarer:

 1. Mangold med gladfärgade stjälkar är så himla läcker! När vi fotograferade en uteplats med krukor och odlingskärl för både blommor och grönsaker ställdes en kruka mangold på bordet som prydnad. Kul idé att ha mangold istället för snitt- eller krukblommor!
  /Ann Marie

  SvaraRadera
 2. Ann Marie:

  Det är helt klart en av mina favoritgrönsaker! Det finns så många snygga grönsaker, men traditionellt så ser vi dem bara som nyttoväxter och inte som dekorativa. Det blir ju lite begränsande på en liten balkong som bara har eftermiddagssol, men jag vill utnyttja den lilla plats jag har.
  En föreläsning med Lena Israelsson förra våren öppnade mina ögon för färger och strukturer på bladgrönsaker och snygga grönsaksodlingar. Har ett antal skisser ligger tills vi äntligen får egen trädgård...

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)