onsdag 2 september 2009

Ett infall

Ibland får man för sig att man vill lära sig något nytt, åka någonstans eller bara göra något oväntat. Min kära mor får såna ryck lite då och då, och på senare år så följer hon sina infall. En bit i alla fall, tills hon märker att det var en helt galen idé. Men ibland leder ju de där infallen någonstans, så jag tycker att man ska ge efter för roliga idéer och se vart de leder.
Jag fick idag för mig att jag vill utveckla mitt skrivande. Jag tycker det är jättekul att skriva, men det är svårt! Speciellt när man ska försöka sig på något skönlitterärt. Vad jag än skriver låter det som en barnberättelse. Att skriva för en vuxen läsare har jag jättesvårt för. Det blir liksom för mycket klichéer och smörigt och låter som en dålig "tantsnusk"-roman.
Så jag satte mig och letade efter skrivarkurser på distans, helst deltid och inte för lång. De flesta som folkhögskolorna erbjuder kräver dock att man gått en skrivarkurs innan... Men till sist tittade jag en perfekt utbildning på Österlens folkhögskola. Den var iofs på heltid, men det kan nog fungera ändå. Märker jag att det inte fungerar så får jag väl hoppa av. Den var bara en termin lång, helt på distans med tre frivilliga träffar. Höstens kurs är full, men det startar en ny i januari. Jag skickade efter anmälningsmaterial innan jag hann tänka efter för mycket.
Jag vet ju inte om det skulle leda någonstans, men det vore jättekul att utveckla mitt skrivande och jag behöver nog lite press på mig för att kunna sätta mig ner och göra de där skrivövningarna. Man tror ju inte att de leder någonstans när man hör talas om dem först, men i längden är de nog nyttigare än man tror.

Jag gillar folkhögskolor. Jag läste Allmänna linjen i två år på Tärna folkhögskola här i Sala, och det var jättekul! Speciellt första året. Det var roliga människor, härlig sammanhållning och supermysiga lärare. Fick vänner för livet i klassen där. Visst skulle jag kunna läsa skrivarlinjen där, men det vore bättre om jag kunde jobba parallellt. Studielån har jag så det räcker. Ska jag ta mer studielån så ska det minsan leda någonstans och inte finansiera en hobbyverksamhet.

2 kommentarer:

 1. Vilket infall! Vad roligt!! Något sådant borde jag oxå göra! Hur är det att läså distans på heltid? Hur mycket tid kräver det? Jag som är mammaledig kan ju utnyttja tiden men kräver det typ 8 timmars pluggande kan det bli lite svårt att få ihop det med barnlivet..
  Ha det gott! Veronica

  SvaraRadera
 2. Veronica:

  Jag har inte läst något på distans förr, så jag vet inte alls... Men jag kan tänka mig att det är väldigt olika på olika utbildningar. I princip betyder det ju 8 timmar om dagen, men det är ju inte alltid man behöver lägga ner så mycket tid för att nå ett resultat man är nöjd med. :)
  Jag hoppas ju kunna kombinera pluggande med jobb, så jag hoppas att det går att lösa. :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)