onsdag 30 september 2009
Man kan göra mycket med rönnbär
Och när vi ändå hade en massa rönnbär med oss hem satt vi och gjorde mobiler och pysslade. Min är inte klar än, för jag har ju som vanligt inte ro att göra en sak åt gången, men sakta med säkert växer skapelsen fram.
Något stickande har det inte blivit på ett par dagar. Inte sen baskrarna. Jag har inte hittat det där perfekta stickprojektet för tillfället. Men nog kliar det lite i fingrarna. Det kan hända att min gröna socka med falska flätor får en kompis ineom en snar framtid.
Idag fyller min kusin Niclas 10 år. Grattis!
Det är alltid lätt att komma ihåg hans födelsedag, eftersom han föddes dagen innan jag och David träffades för första gången.
Baka baka liten kaka

Mina favoriter i den boken annars är knapersega chokladkola-snitt. Jag hade aldrig förstått uttrycket "Försvinnand goda" innan jag smakat på dem... Det är ingen idé att baka såna, för de tar slut på en gång! Både jag och David har dem bland våra favoriter bland kakor. Det mesta med choklad går åt rätt fort om jag ska vara ärlig.
Nu fick jag blodad tand och funderar på mer kakbak idag...
tisdag 29 september 2009
Pysselsugen
Vattnet är avstängt idag igen, och kommer att vara det på torsdag också (!), och jag har disk som står och väntar på att bli diskad medan det upptappade vattnet fortfarande är varmt...
Äppellagret börjar sina har hemma nu. Några finns det kvar än, men de kommer att gå åt eller bli dåliga inom de närmaste dagarna. Bakade äppelpaj på Åkerö i går kväll. Äpplen med kanel och lite för mycket farinsocker (När man tror att det räcker ska man ta lite till), och smuldeg både över och under äpplena. Igår hade jag russin i pajen också. Både jag och David tycker det är gott med russin i kakor och sånt, och det kan vara kul att variera ibland.
Jättegott blev det, Åkerö är ett fantastiskt äpple!
Jag hade ju såna i saften som silades upp igår. Mums! Men receptet måste det ha stått fel i, för man skulle enligt det ha 2½ deciliter socker/deciliter uppsilad saft. Blir det ens flytande om man har så mycket socker i?? Jag hällde i socker lite i taget och smakade av istället. Det är ju inte gott om det bara smakar socker.
måndag 28 september 2009
Filmer



Den blandar helt absurda deltaljer med den bistra verkligheten. Ibland är det tvära kast mellan skratt och förfäran. Men när allt kommer omkring är det en feelgood-film, och jag kan avslöja att slutet är lyckligt. Massor av paljetter, 70-tals-musik och fantastiska skådespelarinsatser.
Den sista filmen jag tänkte ge lite uppmärksamhet vet jag inte ens om den går att få tag på på DVD i Sverige. Jag råkade se den av en slump på TV och är otroligt glad för det! Why I wore lipstick to my masektomy är den sanna berättelsen om Geralyn Lucas som drabbades av bröstcancer när hon var 27 år. Filmen handlar om henns kamp mot cancern, hur hennes liv förändras hur mycket hon är kämpar för att allt ska vara som vanligt, och hur helles förhållande påverkas.
Why I wore lipstick... finns även som bok, och man kan läsa mer om både boken, filmen, Geralyn och bröstcancer på http://www.whyiworelipstick.com/.
Under oktober pågår ju en mängd olika projekt för att förmedla information om och få in pengar till bröstcancerforskning. Så jag tjuvstartar min egen kampanj nu. Se filmen (går att ladda ner lagligt på iTunes), läs boken och sprid Geralyns berättelse. Det är eländes elände (för att citera Lars Ekborg) stora delar av filmen, men också mycket värme, hopp och mod.
Bytt till basker
Det första är torr nu. Den som jag stickade i mjukt ullgarn. Den är supermysig och hur skön som helst. Den kunde förstås ha varit liiite pösigare. Men det kan gå att ordna om jag blockar om den... En perfekt mössa så här i början av hösten innan det är riktigt kallt, men man vill ändå ha något på huvudet. Om jag använder mönstret fler gånger, vilket jag säkert kommer att göra, ska jag kanske sticka in en elastisk tråd i resåren så töjs den inte ut lika lätt.
Försökte ta bild, med det vill inte bli bra när man försöker ta på sig själv. Dessutom verkar batteriet i vår kamera ha gett upp. Kameran funkar bara någon minut, trots att den är nyladdad... Sen påstår den att batteriet är tomt. Inte kul alls!
Vad nästa stickprojekt blir vet jag inte riktigt. Har en lista på grejer som ska göras, men det är ingen av dem som känns riktigt spännande just nu.
Igår satt jag och sorterade garn efter material och plockade undan de flesta av alla garnnystan som låg på bordet och i fåtöljen... Insåg att jag har rätt mycket restgarner av olika slag... Men vad ska jag göra av dem? Det är så otroligt olika garner de flesta av dem, så det är svårt att blanda också. Mina Baby Pascal-rester ska jag i alla fall sticka tomtar av till jul. Men just nu är det inte så lockande...
Typiskt...
Skulle ha gjort rönnbärsgelé med Benitha idag, men vi får skjuta upp det ett par dagar.
Stickandet går vidare, och jag tror att det här garnet passar mycket bättre till baskern. Det känns som om den blir pösigare i alla fall.
Den första har inte torkat helt än, men snart så!
söndag 27 september 2009
Porsche och Torkel
Skön söndagsmorgon
Första Dödergök-baskern är färdigstickad och blockas just nu. Finns de något snart sätt att blocka runda saker utan att man tänjer resåren för mycket? Det är svårt att nåla upp såna jämnt... Nu har jag trätt den fuktiga baskern över ett runt lock i lagom storlek, jag hoppas att jag inte tänjde resåren för mycket bara...
Garnet jag valde var nog lite för tunt, för baskern blev inte så pösig som jag förväntat mig. men det kanske blir bättre när den är blockad och klar.
Hur som helst var det väldigt rolig stickning, så nu har jag börjat på en till, men i en stålgrå ullblandning. Garnet är lite tjockare, så det kanske blir ett bättre resultat den här gången. Fallet blir inte detsamma som med ett rent ullgarn, men det brukar vara kul att sticka såna här mindre projekt i olika garner och ser hur olika resultat det blir.
lördag 26 september 2009
Pirrigt förväntansfull
Jag satt som bäst och tittade på film och stickade på resåren till Dödergöks fluffiga basker när min morbror ringde. Tydligen är det ett par som han arrenderar mark av som håller på att göra om hela sin trädgård i samband med att de nyss byggt ett nytt hus. Igår frågade han mig om jag kunde vara tänkas vara intresserad om de vill ha hjälp, och i så fall skulle han tipsa dem om mig. Idag ringde han igen och frågade om jag kunde komma och prata med dem, förmodligen redan nästa helg! För de var absolut intresserade och ville träffa mig och se om vi kunde komma överens om något. Så otroligt häftigt! Jag hoppas verkligen att det blir något av den här möjligheten, är så där pirrigt förväntansfull som jag brukar vara när jag vet att något kul är på gång.
Baskern är för övrigt jättekul att sticka. Jag kände inte för att göra något som jag måste göra två av, och en ny mössa så här när det börjar gå mot höst är ju inte helt fel. Stickar i ett mjukt, gråsvart ullgarn jag hittade hos mamma i våras. Har haft det liggande här ett bra tag i väntan på det perfekta projektet, och nu passade det perfekt! Det är härligt att sticka i och passar jättebra till mönstret. Nu hoppas jag att det blir lite kallare snart så att jag får användning av baskern när den är klar.
fredag 25 september 2009
Septembermys
Skönheten och odjuret
torsdag 24 september 2009
Diablo Cody gör det igen
Toni Collette har huvudrollen, och hon är en av mina favoritskådespelerskor. Serien är inte så tokig faktiskt. Kan inte påstå att den är väldigt lik Juno, men den är riktigt välskriven. Skönt att få bekräftat att Juno inte var en lyckoträff från Diablo. Hur många unga tjejer får sån framgång med sitt första manus egentligen?
Sockstickningsfilosofi
Medan sockan växer på stickorna började jag fundera på det här med sockor. Det är inte så länge sen som stickade sockor betydde raggsockor i ullgarn med 2r 2a-resår och slätstickad fot för mig. Tänk vad saker kan ändras! Nu sitter jag här och stickar falska flätor, hålmönster och flätor för allt vad garnet håller, och jag har en stor hög med mönster som jag vill prova. Många jag pratar med blir så imponerad när man kan sticka, men det är faktiskt inte så himla svårt... Jag har inte stickat flätor länge alls, det är bara några månader som jag stickade första flätorna efter diagram. Och jag har bara stickat efter mönster i ett drygt år! Nu sitter jag och ratar en del hålmönster för att de inte är utmanade nog...
Jag varvar enkla stickningar med mer krävande, beroende på vad jag känner för just då. Ibland är det skönt att göra något rätstickat som knappt kräver någon mer tanke än när det är dags att maska av, ibland vill jag göra något som kräver att jag har mönstret intill mig precis hela tiden. Oftast blir det bra, ibland får man frogga och börja om.
Jag läste några sticktips i en stickbok jag lånade på biblioteket för ett tag sen. Det var de klassiska "välj garn av bra kvallitet" och "ha kul när du sickar", men det var det sista som bet sig fast. Glöm det perfekta, för det finns inte. Man kan alltid utvecklas i sitt stickande, och jag tror det är det som gör hantverket så stimulerande. Samma sak gäller ju växter och trädgårdar. Det finns alltid något nytt att lära sig. En ny växt eller ett nytt garn att upptäcka. Intressen man kan ösa nya grejer ur i en evighet om man så önskar.
Äppelsaft
Jag har blandat Åkeröäpplen med en syrlig namnlös höstsort. Två smakrika sorter som brukar bli väldigt goda i pajer, så jag hoppas det blir bra saft också. Vi använde gul Gravensteiner i skolan, och de mognar ju tidigare. Dessutom plockade vi dem i Kivik i augusti...
Återkommer med resultatet i början av nästa vecka, saften ska dra i fyra dagar innan den ska blandas med socker.
En variant på mammas sockerkaka
Jag utgick från mitt favorit recept på sockerkaka, och smaksatte med kanel och äppelbitar. Innan jag ställde in muffinsarna i ugnen strödde jag lite farinsocker på dem. Det blev en jättegod knäckig yta, så det kommer jag att göra fler gånger. Tyvärr hällde jag för mycket smet i varje form, så det rann över i ugnen, men smaken var det inget fel på.
Tänkte dela med mig av receptet, som mamma fick i skolan när hon gick på lågstadiet tror jag. Superenkelt och jättegott! Smaksättningen går att variera i det oändliga. En favorit är kakao (mer än man tror, smeten ska se ut som kladdkakesmet i färgen) och pepparmintsarom. Då får man en sockerkaka som smakar After eight.
Till smeten behöver man
2 ägg
2 kkp strösocker
vispas fluffigt
1 kkp kokande mjölk med lite smält margarin
rörs ner i äggsmeten
2 kkp vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
blandas i en skål och rörs sen ner i smeten. Tillsätt ev andra smaksättningar och rör smeten slät.
Häll i en smord och bröad sockerkaksform och grädda i ca 40 min (ibland tar det längre tid, kolla med en provsticka om kakan är klar) i 175 grader.
Eller i 16 amerikanska muffinsformar (fyll till hälften, smeten reser sig mycket) och grädda ca 15 minuter i 200 grader.
onsdag 23 september 2009
Sällskap!
Nu pratar hon i telefon, och jag funderar på hur sockmönstret skulle bli om man stickade det i "riktigt" sockgarn istället för ett två trådigt ullgarn... Men det är en fin mossgrön färg jag kan glädja mig åt!
Hittat flera fina sjalmönster som jag är sugen på att sticka i vinter. Just nu har jag en lista på julklappsgrejer jag ska ta och sticka mig igenom. Kul med flera projekt samtidigt!
okoncentrerad dag
Över till något roligare... Fick en jättefin blombukett av David igår. Jag blir lika glad varje gång, han börjar bli riktigt bra på att välja ut blommor till en personlig bukett. Jag måste erkänna att jag är ganska kräsen när det gäller snittblommor vid såna här tillfällen... Det kan ju bero på ett visst intresse jag har... Men om jag skulle få ett tio-pack halvvissna rosor köpta på Ica av David på vår bröllopsdag skulle jag bli ganska besviken. Det känns så opersonligt! Som tur är känner han mig så bra att han vet att det är bättre att ge mig en chokladkaka än såna blommor vid speciella tillfällen.
När vi var på väg genom parken för att äta ute igår fick jag höra att jag fått konkurens! David hade varit på en skola och inspekterat något, vet inte riktigt vad, och tydligen var det några mellanstadietjejer som spanat in honom! David var så stolt så när hans kollega hade berättat vad tjejerna sagt om honom... Tänk att det alltid är smickrande med komplimanger av det slaget, även om det kommer från tjejer som är 18 år yngre än en själv...
tisdag 22 september 2009
De envisa bilderna
Tänk vad tiden går!
Fjällsemestern var härlig, det kanske inte riktigt blev som vi planerat, eftersom både mamma och jag varit rejält förkylda och inte hade så mycket ork som vi önskat. Men en del vandring blev det, och jag kunde inte låta bli att plåga mina medvandrare med små glädjeutrop över röda blåbärsris, läckert kopparfärgade tuvulls-plantor och andra ljuvliga hösttecken. Om man blir lycklig när de första blåsippsknopparna tittar upp genom löven om våren blir jag minst lika lycklig av klarblå hösthimmel, krispig lyft och sprakande färger. Jag har inte känt någon längtan efter att lära mig spinna egna garner, men blir jag nästan lite sugen... Tänk om man kunde blanda fibrer och åstakomma något som påminner om en fjällsluttning i sprakande höstskrud...
Någon som har både kunskapen och den estetiska känslan är Fale Artut. Jag är bara en aning avundsjuk...
Vi vandrade och vandrade och hade det jätteskönt i höstsolen. Våfflor med den obligatoriska hjortronsylten och italiensk glass avnjöts utanför toppstugan på Funäsdalsberget. För första gången lät jag mig övertalas att ta liften upp. Nu i efterhand ångrar jag mig absolut inte. Visst var det lite läskigt när liften stannade och vi gungade fram och tillbaka högt över marken (Ett äldre par skulle sätta sig, och då är liftpersonalen snäll nog att stanna liftarna helt så att det är lättare att sätta sig), men det var det värt!
Mycket renar fick vi se den här veckan. Det är så olika vilken tid man åker upp dit... Det har hänt att vi inte sett en enda ren på en vecka, andra gånger har vägen över Flatruet knappt varit framkomlig för att det har stått en massa renar på vägen.
Mamma stickade slut på sitt medhavda garn, så vi tittade in på Bittes i Funäsdalen och klappade handspunna ullgarner i ljuvliga dova, mättade färger. Men i brist på roliga mönster att använda såna garner till fick det bli vanligt raggsocksgarn från Järbo. Några mönster har jag ju ligger på datorn. De flesta som letar mönster på internet känner nog igen sig... Och datorn hade jag med mig för att vi skulle kunna se på film, lyssna på musik och lite sånt. Jag har ett standardmönster på enkla raggsockor som jag fått från mamma, så med strumpstickor lånade av mig, nytt fint garn och lite stöd från sockmönstret hade mamma sysselsättning.
Själv roade jag mig med Tant Koftas uddmuddar. Extremt lättstickat och väldigt fina! Nu måste jag bara sy ihop dem. Varför ska montering och fästa trådar vara så trist?! Har många såna arbeten ligger och väntar... En vacker dag så...
Men vad hände när vi kom hem från fjällsemestern då? För jag har väl inte suttit gömd i ett hörn och låtit världen snurra vidare utan att jag skulle lägga mig i och lämna spår efter mig? Inte när solen skiner och det är en röd matta av lingon i skogen och äppelträden är tyngda av rönnbärsmals-fri frukt... Mamma och jag cyklade ut i skogen och en och en helv timme senare vände vi hemåt med 17 liter lingon och skräp. Efter rensning var det 15 liter kvar. Inte illa måste jag säga. Några lingon rårördes (Finns det något godare än rårörda lingon till nystekta köttbullar, potatis och gräddig brunsås?), några kokades, några flyttade till svärförädrarna och några ligger i frysboxen.
Mormor skulle till sjukhuset i Uppsala, och mamma och jag skjutsade henne. Efter ett ganska otrevligt och ignorant bemötande från personalen på röntgen (förrutom väntrumsvärdinnan, hon var verkligen mån om att hjälpa och lugna oroliga patienter. Så borde alla vara som jobbar med att hjälpa människor!) åkte vi och hälsade på Emelie och systerdottern som nu fått ett namn. Matilda heter hon. Det passar jättebra och hon verkar nöjd med sitt namn. Emelie bjöd på kaffe, Matilda och jag planerade bus och julpyssel vi ska roa oss med i framtiden, och hon trasslade in fingrarna i mitt hår och lekte med fransarna på sjalen. Så där som små barn har en förmåga att göra... En mycket viljestark liten tjej som absolut ska se vad som händer runt omkring henne.
Efter att ha varit där någon timme åkte vi vidare till svärföräldrarna för att hämta Porsche som varit där i nästan två veckor. Lite hyss har han haft för sig, men det verkade som om han var ganska glad att se mig. Lingon överlämnades i utbyte mot katt och vi for hemåt för att lämna mormor.
Äppelmos har jag kokat med mamma under den senaste veckan. Tyvärr vet jag knappt vilka äpplen som växer i deras trädgård. Jag kan fler sorter än pappa, och det är ju hans gamla föräldrahem. Jag hade tänkt fråga farfar under hösten, men nu blir det ju lite svårt. Oranier och Åkerö känner jag igen. Och det stora trädet framför huset som är i desperat behov av beskärning är en Sävstaholm. Jag ska förbarma mig över det någon gång, men det blir inte lätt... En kraftig beskärning för 15 år sen, och sen ingenting... Det ger enorma mängder vattskott som nu är 7-8 cm i diameter och fulla av förgreningar... Det lilla nyplanterade trädet är köpt som en Astrakan Gyllenkrok, och det litar jag på. Men resten då? Det finns ju 7½ träd till! Två träd kallar vi bara för "Surapeln" och "Glasäpplen", men den är ju en mer allmän beskrivning bara... Hur som helst är de jättebra till mos! Jag har med mig en låda blandade äpplen hem till Sala, och nu står de flesta och väntar på skalning och kokning. Jag tog med en del äpplen som ska ätas direkt också. Det känns så onödigt att de bara blir fallfrukt och ruttnar. Nu finns det visserligen fina svenska äpplen i affärerna (Alice och Discovery är jättegoda! Och Gravensteiner blit det jättefin mos av.), men om man har tillgång till hemodlade äpplen ska man väl passa på?
Moskokningen får vänta till i morgon, idag har jag annat för mig... Det är svårt att tänka sig, men det är faktiskt två år sen vi gifte oss idag. Den lyckligaste och mest nervösa dagen jag varit med om. Det har gått så fort! Men det var en helt magisk dag. Bättre än jag vågat hoppas på, och jag hade rätt höga förväntningar... Så när David kommer hem från jobbet ska det firas.
onsdag 16 september 2009
Bloggsvacka
Fjällsemestern kommer jag att skriva mer om framöver, just nu har jag stulit mig några minuter vid mammas dator innan vi ska åka till mormor och hälsa på. Har just varit ute och plockat ihop lite blommor till farmor och farfars grav. En bukett som går i samma färgskala som färgprakten i Härjedalsfjällen nu, rosa som den blommande ljungen, gult som fjällbjörkarna, vitstrimmigt gräs som påminner som björkstammar och grönt som mossa, kråkbärsris och gräs.
fredag 4 september 2009
Mot fjällen!
Om några timmar ska jag och Porsche sätta oss på bussen och åka till Uppsala. Porsche ska vara hos Davids föräldrar medan vi är borta, och jag tror inte att någon blir ledsen för det. Visst kommer jag att sakna honom, det brukar bara ta ett par dagar innan jag får katt-abstinens... Men han trivs jättebra hos dem, och om jag förstått allt rätt så brukar de inte lida så mycket av att ha honom där... Utom när han ska hjälpa till med saker på datorer då. Men han är rätt bra på teknik och vill gärna hjälpa till med sånt. Han är väl lite av hobby-elektriker. Många yrken har han vår lilla kisse. Han är filosof, läkare, rörmokare, byggnadsinspektör och upptäcktsresande. Jag hoppas att jag inte glömde något yrke... Han är väldigt stolt över sina titlar.
Tillsammans med David, hans föräldrar, mamma, och kanske min bror ska jag åka ut till Emelie, Martin och systerdottern och hälsa på dem. Det ska bli jättekul att se hur mycket hon växt på knappt två veckor. Enligt Emelie har det hänt jättemycket. Otroligt att det går så fort! Hon springer säkert lagom till jul om hon fortsätter så här!
Jag har suttit och stickat lite nu på morgonen, och nu är den hemliga stickningen färdigstickad och monteringen påbörjad. Det är virkning kring kanten som återstår, sen är den helt klar. Jag funderar på att ta med garn och virknål och roa mig på bussen. Nånting måste jag ju göra då. Att åka buss i över en timme och bara åka utan att göra något är så trist!
Att sticka på kollektiva färdmedel brukar vara jättekul. Det är ofta någon som kommenterar det, frågar vad man gör eller börjar prata stickning. Det är som att resa med katt. Helt plötsligt är det ok att prata med främmande människor, man har något gemensamt att inleda ett samtal med. Jag får ofta höra om okända personers stickvanor, eller historier om deras katter för den delen. Oftast är det jättekul, det är bara när man är stressad eller på riktigt uselt humör det är jobbigt. Däremot gillar jag inte när barn sticker in fingrarna i buren och försöker klia Porsche " i smyg" utan att de säger nånting till mig, eller frågar om det är ok. Nu brukar Porsche ignorera sånt helt, eller flytta sig till den andra delen av buren. Men alla katter reagerar inte så. En del är stressade ändå av att åka i bur, och om det är någon som sitter och petar på dem i ett sånt läge finns det en risk att de river eller bits. Jag skulle inte heller tycka om att någon okänd person satt och petade på mig ju! Det värsta såna gånger är nästan att föräldrarna ser vad barnen gör, men struntar i det. OM katten blir arg/rädd vems fel är det då enligt såna föräldrar?
Nu låter jag kanske jättehemsk, men visst är det helt ok för mig om någon vill klappa min katt. Jag vill bara att man kollar att det är ok med mig först, för allas skull.
torsdag 3 september 2009
Hur mycket garn??
Chockrosa ullgarn till ett par torgvantar med flätor som Benitha beställt ska jag ta med. Troligen kommer det att räcka. Men OM? Det är ju trots allt en rätt lång bilresa upp till Bruksvallarna, och bitvis är det inte så mycket att se.
Ska jag ta med garn till sockor som ska ges bort, eller ska jag ta med garn till ett par Polly Jean till mig själv? Sockor ska det bli, så mycket vet jag. De tar inte så stor plats i packningen och är roliga att sticka för det mesta.
Jag kommer att behöva mer sockgarn till alla julklappar har jag insett. Jag kanske ska satsa på en aning tunnare än de vanliga raggsocksgarnerna jag brukar använda. Men det beror på vem det är till förstås. En del behöver riktiga raggsockor, andra behöver bara lite varmare ullstrumpor. Och en del ska inte få strumpor alls. Nära och kära får hemskt gärna ge mig mer eller mindre diskreta julklappsönskningar redan nu så jag hinner sticka alla klappar till jul.
Packa Porsches kappsäck
Jag tycker alltid att det är svårt att veta hur mycket plats packningen tar. Det får ju inte bli för mycket... Visst, vi ska bo i stuga så jag ska inte släpa på en massa packning på fjället. Däremot ska det vara möjligt att ta sig till bussen, och inte minst att ta sig in på bussen. En del har väldigt smal mittgång, och nu ska jag lycka ta mig fram med kattbur, ryggsäck och resväska... Nu gäller det förståss att Porsche lånar ut resväskan... Han har nämligen utsett den som in nya säng. I natt skulle han inte sova på sin filt i fotänden av sängen. Han lade sig bestämt på min resväska och somnade där.

onsdag 2 september 2009
Ett infall
Jag fick idag för mig att jag vill utveckla mitt skrivande. Jag tycker det är jättekul att skriva, men det är svårt! Speciellt när man ska försöka sig på något skönlitterärt. Vad jag än skriver låter det som en barnberättelse. Att skriva för en vuxen läsare har jag jättesvårt för. Det blir liksom för mycket klichéer och smörigt och låter som en dålig "tantsnusk"-roman.
Så jag satte mig och letade efter skrivarkurser på distans, helst deltid och inte för lång. De flesta som folkhögskolorna erbjuder kräver dock att man gått en skrivarkurs innan... Men till sist tittade jag en perfekt utbildning på Österlens folkhögskola. Den var iofs på heltid, men det kan nog fungera ändå. Märker jag att det inte fungerar så får jag väl hoppa av. Den var bara en termin lång, helt på distans med tre frivilliga träffar. Höstens kurs är full, men det startar en ny i januari. Jag skickade efter anmälningsmaterial innan jag hann tänka efter för mycket.
Jag vet ju inte om det skulle leda någonstans, men det vore jättekul att utveckla mitt skrivande och jag behöver nog lite press på mig för att kunna sätta mig ner och göra de där skrivövningarna. Man tror ju inte att de leder någonstans när man hör talas om dem först, men i längden är de nog nyttigare än man tror.
Jag gillar folkhögskolor. Jag läste Allmänna linjen i två år på Tärna folkhögskola här i Sala, och det var jättekul! Speciellt första året. Det var roliga människor, härlig sammanhållning och supermysiga lärare. Fick vänner för livet i klassen där. Visst skulle jag kunna läsa skrivarlinjen där, men det vore bättre om jag kunde jobba parallellt. Studielån har jag så det räcker. Ska jag ta mer studielån så ska det minsan leda någonstans och inte finansiera en hobbyverksamhet.
Nördvarning
Var finns den affären? I drömmen låg den i Gävle, men eftersom gatorna inte ser ut som de gjorde i drömmen så tvivlar jag på att affären finns... Och i Gävle har jag redan en favorit bland garnaffärer. Garnet på Drottninggatan. Mysig affär och trevlig och hjälpsam personal. Där var jag stamkund när jag bodde i Ockelbo. Det tog inte många besök innan man blev igenkänd heller, och sånt är kul i den här typen av affärer tycker jag. Det är roligare att handla när det blir lite personligt tycker jag.