söndag 16 maj 2010

Sista dagen på Öland

Sista dagen för i år i alla fall. En sån här minisemester på försommaren (eller när det borde vara försommar...) är jättehärligt! Nu verkar ju vädret ha varit sämst i hela landet i alla fall under gårdagen, men det visste vi ju inte när vi bestämde datum. Mamma informerade mig glatt om att hon gick i kortbyxor och linne när hon ringde. Själv hade jag långkalsonger, tjockaste fiskartröjan och mössa. Och frös! Orättvist!

David är ute och försöker se lite fåglar i dimman, så medan kaffebryggaren puttrar fram kaffe för resan så tänkte jag visa lite bilder från gårdagen.
På förmiddagen hakade i på en guidad tur i Ottenbylunden. Naturum hade organiserat en liten sångarvandring. Temat var "höra med inte se", eftersom de trodde att det skulle vara löv överallt på träden och massor av småfåglar i fatrten. Men kallt som det varit var det inte så mycket löv att prata om, och vi hörde så där lagom många fåglar. En åt gången, och riktigt nära. Eftersom det inte fanns några löv så såg vi till och med ett par stycken. En grönsångare bland annat. En riktigt söt liten rackare!
Guidningen var riktigt bra. Jag förstod vad guiden pratade om, trots att jag inte direkt är nån erfaren fågeskådare, och jag lärde mig en hel del. Tyvärr verkar fågelsång vara en sån där sak som verkligen inte kan fastna i mitt huvud. Men jag tycker om det, och det skulle vara kul att komma ihåg vilken fågel som låter hur.Något annat jag la märke till var att min teori om fågelskådande kvinnor gärna klär sig i rött håller.

Det är lite skillnad på väder och grönska om man jämför med vår förra resa hit... Det är svårt att tro att det bara är två veckor om skiljer i tid.

Nu har kaffet puttrat klart, och jag ska väl ta och börja packa. Vika lakan och försöka få plats med allt i väskorna igen...

3 kommentarer:

 1. Trist att ni också fick dåligt väder, men som sagt man väljer ju inte själv alltid. Tror nog att det blir en del fina minnen med hem trots allt.
  Vi hittade också en superhärligt ställe som vi åt på, men undrar om vi skulle hitta tillbaka igen. Venedig var verkligen ett virrvarr av gator, kanaler och framför allt turister.

  SvaraRadera
 2. Vill bara påpeka att igår när jag var ute och skådade "vinägretthäger" var jag klädd i svart t-shirt, ljusblå jeans och mörkblå stövlar. Inget rött så långt ögat nådde (inte "under" heller). Men någon ska väl vara undantaget som bekräftar din teori.
  Kram!
  svärsmorshemulen

  SvaraRadera
 3. Rosenvante: Nä, Venedig är verkligen inte lätt att hitta rätt i! Man tror att man går åt rätt håll, och så tar vägen slut och om man inte passar sig ramlar man ner i en kanal... Men håll med om att det är en mysig känsla i stan. Trots alla turister.

  Svärmorshemulen: Ja, nån måste ju bryta mönstret! ;) Jag såg några till som inte hade röda kläder, men det var betydligt fler som hade klätt sig i rött än som inte hade det. Jag var ju inte bättre med röda renar på min mössa. kram!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)