torsdag 13 maj 2010

Disig morgon

Ute är det så där grått och trist som bara gråa och disiga mornar kan vara. Undrar om David egentligen ser nåt i kikaren... Själv sitter jag här och smuttar på te och läser bloggar. En betydligt varmare tillvaro kan jag tänka. Men det blåser nog inte så mycket borta vid Ottenby i alla fall, så det är ju en positiv grej i alla fall.

Idag tänkte vi åka till Naturbokhandeln i Stenåsa, så om vädret skulle vara lite risigt så är det inte hela världen. Men det är klart att det är roligare när det är fint väder ute.

Stäppvipa/Fred Astaire. Bild från http://www.sofnet.org Kolla fjädrarna på vingen! Hur läckert som helst!

Appropå fågelskådare så lovade jag ju igår kväll att visa bilderna från vår Fred Astaire-skådning (eller stäppvipa om man vill det. Tydligen en ovanlig rackare så det var ju lite kul.)


När vi kom såg vi först mängder av bilar, och så på en tjusig rad på vägen upp till Salsta slott så stod alla skådarna där på rad.

Vi gick och gick, och överallt stod de. Mestadels män i övre medelåldern och uppåt, men även ett fåtal kvinnor och killar i övre tonåren. Ett tag stod vi bredvid såna där hardcore-naturmänniskor som tagit på sig coolaste friluftsbyxorna, lagt den ergonomiskt korrekta Haglöfs-ryggsäcken under stativet där en kamera med objektiv som skulle göra vilken paparazzi som helst avundsjuk. Man ser verligen alla typer när det är den här typen av skådning. Mest udda var nog en kille i 30-års-åldern. Hår ner till midjan, vit-grå camo-byxor och hårdrocks-luvtröja. Behöver jag säga att han stack ut bland gummistövlar och fjällrävenbyxor? Underbart!

Sen stod de där i vägkanten och hjälpte varandra att hitta fågeln. Då och då gömde den sig bakom högt gräs och tappades bort. Ibland låter det som sportreferat om det handlar om en flygande fågel. "Nu flyger den uppåt, längst bak i flocken, ner under telefonledningen, vitt bakom. Nu passerade den telefonledningen. Byter håll, åt vänster ett tubfält höger om den stora granen!" Ett lustigt släkte, men ganska kul att vara lite halvinsatt i världen ändå. Men jag tycker nog fågelskådarskådning är roligare än fågelskådningen i sig. Man får liksom möjlighet att göra nån sorts socialantropologiska studier när man är ute på sånt här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)