fredag 28 maj 2010

Idag vill jag sova.

Jag sitter här och försöker vakna till lite. Läst lite bloggar och annat som hänt. Porsche har inte gått upp än. Han blev jätteglad när jag vaknade och skulle gosa och vara nära, men så fort jag satte fötterna på golvet la han sig i fåtöljen och somnade om... Så är det ofta visserligen, men ändå. Jag har lust att göra lika idag. Jag har haft huvudvärk i flera dagar, och jag börjar tröttna nu. Det kan vara så att jag är dålig på att dricka (vatten), men jag vet inte. Om jag får huvudvärk för att jag är trött eller tvärtom vet jag inte, men trött är jag i alla fall. Märker inte när David går upp för att gå till jobbet ens. Idag sov jag till nio, men inte känner jag mig utsövd för det. Jag har såna här trötta perioder ibland och de brukar gå över, men det är rätt segt att gå omkring som en zombie ändå. Jag är ju inte direkt snäll och trevlig när jag är så här...

Igår tittade jag igenom mina foton och kom på att jag nog inte visat de här än.


Torgvantar som lillasyster Emelie fick i födelsedagspresent. De är stickade i Drops Delight efter det här mönstret. Jag ändrade lite på flätorna och gjorde fyra "öglor" istället för tre, och varannan "ögla" lite mindre. Att öglorna blev lite mindre berodde egentligen på att jag läste fel i rapporten när jag gjorde den första torgvanten, och orkade inte frogga... Så jag tyckte det var lika bra att göra felet till något positivt istället.
Jag gjorde inga "pluttar" heller, tycker det blev snyggare utan. Jag är inte så förtjust i såna överhuvudtaget, och eftersom det bara var att göra en rät maska där istället så var det ju inte så svårt.
På den andra torgvanten spegelvände jag dessutom flätan, tycker det är snyggare än när båda vantarnas flätor är tvinnade åt samma håll.
Drops Delight tycker jag är mer lättstickat än Drops Alpacka, det är inte lika halkigt, men lika mjukt och gosigt. Och det går att tvätta i maskin. Jag använder rätt ofta Drops garner eftersom min LYS har ett rätt begränsat utbud, och jag tycker att det är riktigt prisvärda garner - speciellt om man har en begränsad ekonomi.
Mönstret är lättstickat och riktigt trevligt, och är man ovan att sticka flätor så är det ett bra nybörjarmönster. Det går snabbt att få projektet klart, och det blir ingen långtråkig slätstickning eftersom det händer saker på varje varv.

2 kommentarer:

  1. Jättefina vantar! Jag gillar också Drops delight, både färgerna och priset! Nu blev jag lite sugen på att sticka flätor, har inte vågat mig på det ännu

    SvaraRadera
  2. Tack! visst är det ett jättemysigt garn till det priset! Tvivlar på att sockor skulle bli så hållbara, men till vantar och liknande är det perfekt! Flätor var en sån där sak som jag tyckte verkade jättesvårt, men sen fick jag en femminuterskurs av mamma... Det är inte alls svårare än hålmönster med olika hoptagningar och ökningar. :) Lycka till!

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)