tisdag 4 maj 2010

Ogräs eller delikatess?

Kirskål, eller kers som den brukar kallas här, finns det gott om i mina föräldrars trädgård. Effektiv marktäckare i de oanvända hörnen av trädgården. Lite väl marktäckande på många andra ställen. I rabatter, i buskar och på andra ställen där man inte vill ha den.
Den ska ju vara fullt ätbar, och rent av en uppskattad primör, men jag har varit lite skeptisk. Provsmakat färska blad och tyckt att smaken varit skarp och lite kvalmig. Men men... Så där mycket gratiskäk precis utanför dörren, man kan ju testa i alla fall.

Jag googlade fram ett recept på paj som verkade bra. Gul lök och riven morot som ska fräsas, förvällda kirskålsblad, ost och äggstanning. Inget konstigt alls, och billiga basvaror som man alltid har hemma.

Jag var som sagt en aning skeptisk, men nyfiken. Min oro var helt obefogad, det blev supergott! I bästa fall hade jag förväntat mig en helt ok paj, men det var nog en av de godaste pajer jag ätit.
Och om man nu kan få användning för ett av de envisaste ogräs som finns, då är det ju bara ännu bättre!

4 kommentarer:

 1. Vilken tur att du vågade prova nu när det blev så lyckat.

  SvaraRadera
 2. Jo, jag är glad att jag äntligen vågade. Och det är inte sista gången jag gjorde en sån paj! Det ska bli kul att bjuda ovetande stackare och se om de kan gissa vad det är för nåt i pajen! :)

  SvaraRadera
 3. vad bra att det blev lyckat =) jag har aldrig testat men man kanske skulle =)

  SvaraRadera
 4. Har också provat i paj och det blev helt ok även för en skeptisk grönsaksätare som jag.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)