måndag 10 maj 2010

En natt jag drömde...

För ett par nätter sen drömde jag att jag åkte skolbuss och pratade mustascher med den här mannen... En mycket märklig dröm, men han var en riktig gentleman. Tony Iommi, gitarrlegend som jag tyvärr inte får se i sommar... Han spelade tidigare i Black Sabbath och nu i Heaven and Hell. Nu är du allt avundsjuk, brorsan!

Jag hoppas att jag slipper åka skolbuss ner till Öland, dit jag och David beger oss på onsdag efter en mellanlandning i Uppsala. Porsche ska vara hos Davids föräldrar så länge, och medan vi springer runt och packar tjocka tröjor, mössor och annat man kan behöva på en minisemester i maj har han parkerat i en ny favoritlåda. Tack för den, husse! Trots att han trivs bra i lådan så tror jag att han får åka i buren till Uppsala. Den är lite mer lätthanterlig.

De senaste dagarna har det inte blivit så mycket stickning. Däremot har jag blivit inspirerad av alla som virkar mormorsrutor och knåpat ihop si så där 60 stycken rätt små rutor. Fyra varv virkar jag, och restgarnslagret krymper snabbt. Jag har samlat på mig massor av akrylrester, och är det nån gång man verkligen har använding för dem så är det ju till mormorsrutor!


En liten filt ska det bli. Grundplanen är att den ska bli 10x10 rutor, men den kan bli större också.

3 kommentarer:

 1. Filten blir jättefin. Det är väldigt effektfullt med sista varvet i svart på alla rutorna. Och man kan ju alltid lägga till en rad senare om man får fler restgarner framöver.

  SvaraRadera
 2. Önskar jag kunde virka mormorsrutor. Pinsamt nog så tror jag dessutom att det är ganska lätt... Har bara inte haft tillfälle att lära mig. Ha det skoj på Öland!

  SvaraRadera
 3. Jo, det svarta gör liksom att man kan ta vilka garner som helst och blanda hej vilt! Skulle jag ha olika färger på yttervarvet på mormorsrutorna skulle det inte alls se så enhetligt ut.

  Det är verkligen jättelätt, Heidi. Googla så hittar du beskrivningar! Luftmaskor, stolpar och smygmaskor bara. :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)