onsdag 19 maj 2010

Vardagen rullar på

Nu när vi varit hemma ett par dagar känner jag att man faller tillbaka i rutinerna igen. David går till jobbet, jag sitter och myser i min morgonrock och vaknar sakta till med hjälp av en mugg kaffe. Funderar på vad man ska hitta på med dagen. Kollar igenom vilka sorters mjöl och annat skoj som finns kvar i skafferiet och knådar ihop en deg i assistenten.
Enkla vetelimpor med vetekli och linfrö blir det idag. Toppade med lite havregryn och blandade frön. Solros, pumpa svarta och oskalade sesamfrön.
Medan bröden jäser passar jag på att blogga lite. Funderar på om det börjar bli dags att dammsuga lägenheten. Porsche hatar det, men det är rätt skönt att inte få brödsmulor under fötterna i köket.

Jag har fått ett riktigt hedersuppdrag som jag funderar en del på. Letar inspiration och klurar. Skissar lite, men mina teckningar ser alltid ut som barnteckningar. Trots det så brukar det hjälpa till i tankeprocessen. Jag ser vad som inte funkar, och det är lättare att föreställa sg andra lösningar än om man bara tanker på det. Ungefär som när man ska möblera om ett rum. Det går ofta lättare om man gör en snabb skiss "före" och "efter" istället för att flytta om alla tunga möbler, bara för att se att det inte alls blev som man hoppats.

4 kommentarer:

 1. Vad duktig du är som bakar, det har jag alldeles gett upp! Men man skulle nog spara mycke pengar på matbröd!

  SvaraRadera
 2. Att baka är så himla kul! Och så blir det mycket godare. Och inga konstiga konserveringsmedel eller tillsatser som man inte vet vad det är... Sen spar man ju som sagt en hel del pengar på det... Det är klart att det beror på vad man har för nåt i brödet, men i de allra flesta fall är det ungefär halva kostnaden att baka och köpa likvärdiga färdiga bröd.
  Jag började baka matbröd regelbundet när jag pluggade (dels av intresse, dels av ekonomiska skäl), och sen har jag fortsatt av bara farten.

  SvaraRadera
 3. Tycker du är duktig som fortsätter med bakandet. Gillar ju hembakat men jag tar mig aldrig tid till det.

  SvaraRadera
 4. Bara man får rutin på det så tar det egentligen ingen tid. Man sätter en deg, låter den jäsa medan man duschar/diskar/äter mat/går en promenad, bakar ut den och låter den jäsa nån halvtimme medan man diskar degbunken. Nu har jag ju inte så mycket annat som tar upp min tid, men jag hoppas jag fortsätter när jag får ett jobb också. Bakning är bra för själen, precis som odling. :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)