Den ska ju vara fullt ätbar, och rent av en uppskattad primör, men jag har varit lite skeptisk. Provsmakat färska blad och tyckt att smaken varit skarp och lite kvalmig. Men men... Så där mycket gratiskäk precis utanför dörren, man kan ju testa i alla fall.
Jag googlade fram ett recept på paj som verkade bra. Gul lök och riven morot som ska fräsas, förvällda kirskålsblad, ost och äggstanning. Inget konstigt alls, och billiga basvaror som man alltid har hemma.
Och om man nu kan få användning för ett av de envisaste ogräs som finns, då är det ju bara ännu bättre!
Vilken tur att du vågade prova nu när det blev så lyckat.
SvaraRaderaJo, jag är glad att jag äntligen vågade. Och det är inte sista gången jag gjorde en sån paj! Det ska bli kul att bjuda ovetande stackare och se om de kan gissa vad det är för nåt i pajen! :)
SvaraRaderavad bra att det blev lyckat =) jag har aldrig testat men man kanske skulle =)
SvaraRaderaHar också provat i paj och det blev helt ok även för en skeptisk grönsaksätare som jag.
SvaraRadera