lördag 25 april 2009

Duschen hägrar...

Nu har jag varit uppe i sex timmar. Vansinnigt vad man utsätter sig för egentligen... Men det är synd att klaga. Vi har haft en jättemysig morgon som började med att vi såg tre älgar och två rådjur. Ett gäng fåglar senare kunde vi pricka av räv också, och för någon timme sen åkte vi förbi en hare som satt i en kohage intill vägen. Massor av tofsvipor var det ute. Jag tycker de är jätteroliga eftersom de låter jättelustigt och flyger runt till synes helt okontrollerat. David tycker de låter äckligt... En massa måsar och ett gäng kanadagäss såg vi inte helt oväntat. Några grönbenor, storspovar och en och annan buskskvätta hittade vi (eller mest David...), ochpå fösta stället vi stannade simmade sjöorrar. jag blev lite besviken när jag fick veta ur de ser ut, jag hade tänkt mig nån form av simmande orre... Men de såg ju ut som vilken svart sjöfågel som helst.

Jag hittade mest en massa nyss utspruckna blad, men både åkervioler och backskärvfrö blommade. Vitsipporna hade inte vaknat än när vi stannade på första stället, men nu när vi vände hemmåt hade de vänt ansikena mot solen och stod och myste i värmen.
En mysig morgon, även om jag är ganska trött nu. Ska gå och plocka ner tvätten som hänger på tork i badrummet. Den är torr nu. Sen väntar en dusch, disk och lite småplock. Ska slå in ett par presenter innan gästerna kommer i eftermiddag. Heidi fyller år en vecka efter David, så vi tänkte att det är lika bra att hon får presenter nu. Annars kommer vi att skjuta på det tills vi ses nästa gång, och det brukar bli nån gång under sommaren...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)