tisdag 15 juni 2010

Usch så få uppdateringar det blivit den senaste tiden! Jag har varit lite upptagen på annat håll, men som allt ser ut nu så kommer allt att återgå till det normala igen snart.

I söndags var det födelsedagskalas här. Inget jättestort kalas, bara närmaste familjen och några av mina vänner. Jättekul att träffa alla, det blev riktigt trångt i vårt vardagsrum. Och självklart hade jag sju sorters småkakor, nybakade bullar och jordgubbstårta att bjuda på. Tanten i mig jublade.

Snart tvååriga Zacharias sprang omkring och lekte med elefanterna, de fick omväxlande pussar och kramar, och omväxlande fick de en liten flygtur... Jag undrar vem som hade roligast... Fick bilder från Zachs mamma Heidi, men de vill inte laddas ner från min mail just nu. Kanske går bättre senare... En jättesöt liten kille hur som helst. Blyg först, men det glömde han när han märkte att vi hade en katt.
Porsche är ju så snäll av sig, så han brukar aldrig bitas eller rivas när han blir rädd (om man inte håller fast honom, och då är det inte med flit utan för att man har armarna i vägen för hans klor). Han lät Zacharias hälsa lite, men sen gick han och la sig på nåt lugnare ställe.

Eftersom jag inte varit hemma så mycket de senaste två veckorna så har jag inte så jättemycket att skriva om nu heller. Jag virkar mormorsrutor varje ledig stund, det svarta garnet är slut igen. Fick ju några restnystan av min svärmor för ett tag sen, och köpte dessutom två nystan Nissegarn utöver dem, men det gick åt snabbt... Dags att fylla på! Min LYS här i Sala har jag inte kunnat gå till eftersom jag inte varit hemma när de haft öppet. Och Yll&tyll har ju inga syntetgarner. Men visst går jag in och klappar deras ljuvliga garner då och då... När jag blir rik ska jag köpa ett riktigt ljuvligt garn där och sticka mig en spetssjal... I butiken i Sala kan man köpa syntetgarner, sockgarner, massor av tjockare ullgarner och liknande, men finare sjalgarner har de inte tyvärr... Å andra sidan så har jag ju ofta vägarna förbi Uppsala, och om man nu måste gå in i en garnbutik när man ändå är där så... Det kan jag nog stå ut med.
Nu ska det finnas en garnbutik på Dragarbrunnsgatan, men av nån anledning glömmer ajg alltid det när jag är i Uppsala. Det är liksom Yll&tyll man går till automatiskt...

6 kommentarer:

 1. Vi tackar också tanten i dig för allt som vi blev bjudna på. Och för att du visade hur man virkar mormorsrutor. :)
  Hör av dig om du vill att jag ska skicka bilderna igen.

  SvaraRadera
 2. Får gratulera i efterskott! Vad blogger har varit dålig på att uppdatera din blogg, har missat flera inlägg!

  SvaraRadera
 3. Visst är man stolt när man kan få bulla upp så där. Jag vet ju att du är så duktig på att baka och det vet väl alla dina vänner och släktingar också antar jag.
  Yll & Tyll är ett måste nästa gång jag kommer till Uppsala och då ska jag inte ha tidspress.

  SvaraRadera
 4. Heidi: Det ska nog funka med bilderna senare. Yahoo och jag tycker inte alltid lika... Lycka till med mormorsrutorna! Blir det en filt till den lilla kanske? ;)

  Mia stickar: Tack tack! Taskigt av Blogger, men jag tycker den kan göra så ibland... Trist när det händer. Tur att jag inte skrivit så spännande inlägg den senaste tiden då. ;)

  Rosenvante: Det är jättekul! Jag gillar ju att mata min omgivning, och det brukar vara uppskattat.
  Man måste ha tid på sig inne där. Man måste njuta. Känna. Lukta lite i smyg... Liksom bekanta sig med garnerna och se vilka som vill följa med en hem den här gången.

  SvaraRadera
 5. Tack snälla tant Anna för alla goda kakor, bullar och tårta! Ingefärsdrömmarna var ju helt superba.
  Måste erkänna att jag aldrig har varit in på Yll & Tyll, fast de förut låg på väg hem från jobbet!
  Kram! från svärmorshemulen

  SvaraRadera
 6. Ack, kära svärmor. Vad vore väl livet utan ingefärsdrömmar och fläderblomssorbet?
  Yll&tyll är absolut värt ett besök om man är på jakt efter lite finare garner av naturfibrer! Eller om man bara vill klappa lite...

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)