onsdag 30 juni 2010

Knep och knåp till småttingar

Jag har redan två sjalar och en filt på gång, men jag funderar ändå på att starta fler projekt. Ni vet hur det är, man behöver många olika projekt för olika tillfällen. Nåt litet, enkelt som man kan bära med sig. Något att sysselsätta händerna med när man ser på TV, och gärna någonting lite knepigare som kräver koncentration.

Filten börjar ju bli så stor, så själva monteringen måste ske här hemma. Men virka en svart kant på alla de rutor jag har liggande kan man göra var som helst. Sjalen jag stickar i Drops Delight är klar, den väntar bara på att blockas. Jag har börjat på en sjal till i samma mönster, men den här gången stickar jag den i ett okänt, vitt akrylgarn jag fått av Heidi. Ljuvligt mjukt, det blir mer en babyfilt än en sjal nästan... Än är det mycket kvar innan jag är klar, men jag behöver lite variation i all rätstickning.
Nu är det ju flera barn i vår bekantskapskrets som fyller år i augusti och september, så jag funderar på att knåpa ihop små presenter till dem.
Först har vi Zacharias som fyller två år i augusti. Vad han ska få vet jag redan, men jag måste ta mig i kragen och sticka den också.
Sen fyller systerdotter Matilda ett år. Lilla tjejen börjar bli stor! Jättelängesen jag träffade henne nu, men så blir det när vi bor långt ifrån varandra och varken syrran eller jag har råd att åka och hälsa på varandra. Men vi kanske får tillfälle att ses snart.
Till henne funderar jag på att sticka lite mjuka frukter. Banan, äpple, päron och lite sånt. Saker som hon känner igen, saker hon kan leka med både nu och när hon blir större. Jag har samlat på mig lite mönster och inspiration. Vi får se hur mycket som blir enligt färdiga mönster och hur mycket jag testar mig fram...
Efter henne dröjer det en dryg månad innan Angelina fyller tre år, och henne vill jag också sticka något skoj till. Något lite knasigt, något man kan leka med... Kanske lite virkade kakor eller nåt sånt. Nåt hon kan mata elefanterna Tyra och Rutger med kanske?
Sen ska ju Zacharias få ett syskon i september också, och det är klart att den lilla ska få något! Till Zacharias stickade jag en liten kofta, så att inte göra nåt till syskonet vore ju orättvist! Men vad vet jag inte än. Letar det perfekta mönstret. Jag har garn liggande till det projektet, så mönstret måste ju passa.

6 kommentarer:

 1. Blir lite avundsjuk! Jag har inga småttingar att sticka till!

  SvaraRadera
 2. Det är lite lustigt att alla fyller år samtidigt, och att det är ungefär ett år mellan alla bara... Nån gång ska vi väl få egna småttingar man kan sticka till, men jag lånar alla andras så länge. ;)

  SvaraRadera
 3. Du får sticka & virka hur mycket som helst! Här uppskattas det! Zacharias' pappa passade på att hälsa att han också fyller år i september... ;) Du vet; the difference between men and boys...

  SvaraRadera
 4. Heidi: Vi kan ju säga som så. En ensam elefant är en olycklig elefant... Det var ganska tydligt redan när vi var här att Zach kanske inte var helt ensam om att gilla elefanterna. ;)

  SvaraRadera
 5. Oj, nu får du jobb ser jag. Men så kul med egengjorda saker som presenter.

  SvaraRadera
 6. Rosenvante: Jo, jag tycker också det. Det finns tanke och kärlek bakom presenten, och det är ju garanterat något helt unikt!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)