fredag 4 juni 2010

Här är tassar

Jodå, här var det tassar! Min egen vänstra tass (eller i alla fall pekfingret) råkade jag skära lite i med en hobbykniv i går morse. Det gör stickning en aning mer komplicerat än vad det är egentligen. Jag kan ju inte hålla emot med vänster pekfinger som jag gör normalt, få fastnar ajg bara i plåstret. Men med lite övning går det ganska bra att använda långfinret istället. Men det ser ju lite mystiskt ut. När jag satt och knåpade lite idag undrade en oinsatt ung man om jag knypplade. Jag använde ju bara fyra istället för fem strumpstickor, så han antog att jag använde någon annan handarbetes teknik. Men jag förklarade att just till det här mönstret använder man bara fyra strumpstickor, och när man knypplar så har man ju en stor knyppeldyna. Nu har jag inte knypplat mer än en väldigt enkel mellanspets nån gång under högstadiet, men jag har testat i alla fall så jag har en aning om hur det går till.

De här små tassarna ser inte mycket ut för världen än så länge. Fyra knubbiga ben ska det föreställa i alla fall, och så har jag börjat på kroppen. Vad det ska bli? Tja, är det nån som blir förvånad om jag säger att det är ytterligare en elefant på gång? Vännen Annis beställde ju en kompis till Tyra för ett tag sen, och eftersom jag kommer att träffa henne nästa helg så tänkte jag att det är nog bäst för mig om jag får elefanten klar till dess!
Färgerna är som vanligt förvrängda, jag sickar i chockrosa, turkos och ett grön-brunt garn med lite gula inslag.

4 kommentarer:

 1. Plåster är nåt som verkligen kan störa stickningen! Hoppas det läker snart!

  SvaraRadera
 2. Ge inte upp klädsömnaden! Övning ger färdighet och alla är barn i början. Du vet väl att "lite snett är inte lett".
  /Ha en gó helg!

  SvaraRadera
 3. Plåster är ett fördärv. Har bara sårtejp när jag behöver nått eller så blir det kompress, aldrig plåster.
  Hoppas du läker snabbt nu.

  SvaraRadera
 4. Mia: Jo, jag hoppas det också. Tänk så knepigt det är att göra saker med ett omplåstrat finger!

  Frisky frog: Hade jag en symaskin så skulle jag nog öva mer än jag gör... Åtminstone kunna göra lite ändringare och fålla. Som tur är har jag en mamma som är fenomenal på det här med klädsömnad. :)

  Rosenvante: Vad man än har på fingertoppen så är det ju i vägen, men jag har lyckats packetera in såret under både plåster och nån sorts elastisk häft-grej. Fixomull. En fantastisk uppfinning om man som jag får skavsår bara av att titta på nya skor...

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)