måndag 21 juni 2010

Elefanter och skogsmaskiner

I lördags medan David var i Stockholm och stod längs kortegevägen (jo, jag är allt lite stolt över honom. Hur ofta händer något så stort som man får vara en del av liksom? Ursnygg uniform dessutom!) kom vännen Annis och hennes dotter Angelina hit. Vi hann inte ses så mycket som vi hade tänkt, bussar och tåg går ju lite annorlunda nu under sommaren, men vi hann i alla fall äta mat och prata lite. Angelina var det full fart på. Hon är snart tre år och pratar lika mycket som sin mamma. Hon hade i alla fall ro att sitta stilla och rita en fin teckning medan Annis och jag åt klart och pratade lite.
Efter maten gick vi ut och lekte lite i lekparken utanför så att hon skulle få springa av sig lite. Och sprang gjorde hon... Den som hade så mycket energi!
När de sen skulle åka hem följde två av elefanterna med dem, och Annis har skickat lite bilder på vad de har för sig hos henne. Fick massor av kramar av Angelina när de skulle åka också. Fastän vi inte hann träffas så mycket så hade hon tydligen fattat tycke för mig. Jag läste ett mail från Annis tidigare idag där hon skrev att Angelina kallat mig för "min Anna" på väg hem på lördagkvällen... Så jag har tydligen fått en ny liten kompis. Nästa gång hoppas jag vi kan ses lite längre.

En annan kul sak fick jag just höra från min bror. Han har gått arbetslös länge nu, men sökt en skogsmaskinförarutbildning (långt ord!) i Alfta i Hälsingland. Idag ringde en man och berättade att han kommit in! Självklart är jag jätteglad för hans skull. Han börjar i augusti, och det innebär ju att han flyttar hemifrån då också. Ett stort steg, och jag vet att han längtat efter det. Och efter en sån utbildning är man ju näst intill garanterad jobb dessutom. Stillasittande jobb inomhus passar varken mig eller honom, så det kommer säkert att passa honom utmärkt.

3 kommentarer:

 1. Hej Prinsessan Anna!
  Jag som hade förmånen att se dig VET att du var en prinsessa den aktuella dagen. Det är du alltid men allra mest DEN dagen. Er fest var fantastisk och med tanke på att ni själva låg bakom all logistik så gjorde ni betydligt mer själva än "riktiga" prinsar och prinsessor gjorde....

  Det där med "min Anna" känner jag igen. Kommer du ihåg uttrycket "mormors Lisa"?

  Ska genast skicka ett grattis-SMS till din bror. Oj vad kul för honom!

  KRAMAR

  SvaraRadera
 2. Mysigt med små barn och när de fattar tycke så där. Gulligt att hon fick med två elefanter.

  SvaraRadera
 3. Lisa: Visst är det kul för brorsan! Är jätteglad för hans skull! Och mormors Lisa ja... Jag hade ju min Lisa redan, så att mormor hade en Lisa hon oxå var ju ganska logiskt...

  Rosenvante: De två rosa elefanterna stickade jag ju på beställning, och de har bott hos oss i väntan på att Annis skulle hämta dem bara. :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)