torsdag 13 augusti 2009

Frogga, sticka, frogga, sticka...

Känner för att göra fler sockor, inte jättetjocka raggsockor, utan tunna sköna ullstrumpor. Jag hittade ju ett möster jag tyckte om tidigare i somras, så jag tog fram ett nystan och började sticka. utan att kolla masktätheten... Men det blev inte som jag ville, garnet var både för tjockt och det var fel struktur för att mönstret skulle bli som jag ville ha det. Så jag froggade och lade undan garnet.
Kollade igenom mina ufo:n i morse när jag drack morgonkaffet och konstaterade att många inte kommer att göras klara, och att jag vill ha garnet till annat... Så jag froggade och nystade och froggade och nystade. Fick loss en hel del tunt tvåtrådigt ullgarn som jag nu håller på att sticka strumpor av. Det är fortfarande inte helt rätt struktur, men det är tillräckligt bra. När jag börjar tjäna pengar ska jag verkligen köpa på mig Drops Fabel och sticka samma mönster. Kommer att sticka längre skaft på de här strumporna än på de förra. Skönt med långa strumpor på vintern. Det kanske blir knästrumpor rent av... Älskar knästrumpor!

Efter en tid när jag inte har stickat så jättemycket (ok, mer än medelsvensson, men mycket mindre än jag gör i perioder) kliar det nu i fingrarna. Inte minst sen systerdottern kom. Utan att avslöja för mycket så har jag ju stickat en del grejer till henne redan, men nu när jag vet att det är en flicka blir jag sugen på att göra ännu mer grejer. I helgen får jag träffa henne och överlämna lite grejer, och efter det kan jag visa här vad jag har stickat. Vill ju inte förstöra överraskningen och lägga ut bilder här innan.
Nu sitter jag och tittar på små koftor men kan inte bestämma mig för vad jag vill göra till henne. Jag har två i bomull och en i Merino extra fine jag väljer mellan. Den ena bomullskoftan är rätstickad, den andra har hålmönster och lite volang nertill, utan att vara puttinuttig eller prinsesslik. Merino-koftan är slätstickad med små fickor i fram. Lite tuffare än de andra två, och varmare. Kan verkligen inte bestämma mig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)