söndag 1 november 2009

Ljus i mörkret

En gråmulen lördag fylld av mys, promenader och funderingar av olika slag. En välbehövlig sovmorgon, lunch framför TVn och ytterligare en Michael Palin-serie. Vi planerade middagarna för nästa vecka, och efter en promenad bort till Långforsen gjorde vi det där läskigt vuxna... Vi veckohandlade! Visst måste man göra ett par småstopp vid affären för att köpa mjölk och kanske fylla på fruktförrådet under veckan, men det är rätt skönt att ha veckans mat planerad och veta att allt finns hemma. De dagar David ska iväg och träna på kvällen, eller jobbar lite senare är det bra att kunna ha maten mer eller mindre klar när han kommer hem.

På kvällen tog vi en promenad till och gick bort till kyrkogården. Det var vi långt ifrån ensamma om. Speciellt kring minneslunden brann små lågor tätt. Det är så otroligt vackert! Alla små ljusprickar i höstmörkret, all den kärlek och saknad ljusen står för...
Förra allhelgona-helgen bodde jag i Ockelbo. Det var 10-15 minusgrader och den första snön låg i ett tjockt täcke. Rimfrost glittrade i träden, och mitt i allt det vita brann tusental ljus på kyrkogården. Kransar, gravdekorationer, lyktor och ljus trängdes på de flesta gravar. Så många minnen som ska sammanfattas i ett litet vitt ljus man tänder en gång om året... En brinnande låga för ett liv som slocknat. Hopp om att åter få mötas någon gång. Värme i höstkylan.

2 kommentarer:

  1. "En brinnande låga för ett liv som slocknat." Det är så otroligt fint uttryckt att jag blir helt rörd. Jag var på kyrkogården i U-a på lördagen och i N-e på söndagen, båda gångerna i dagsljus "tyvärr". Men det gav massor av tankar och funderingar, inte minst i N-e.
    KRAM! "Anonym" Uppsalahemul

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)