måndag 23 november 2009

Pysslig

Vi hade en riktig mysdag i rusket igår. Hotfulla grå moln över hela himlen, men trots det packade vi ryggsäckarna, klädde oss varmt och snörade på oss kängor. Det finns inga dåliga väder sägs det ju... Vi ville grilla korv! Och efter skavsår (att jag aldrig lär mig! Vi hade gått någon kilometer när ena hälen började ömma. Väl hemma hade jag spräckta blåsor på båda hälarna... Ont!) och visst besvär att tända en eld med hjälp av fuktigt ris och fuktiga träflisor lyckades vi få en brasa och korvarna blev grillade. Ett underskattat helgnöje! Det är jätteskönt att ha en mysig grillplats ungefär tre kilometer från lägenheten. Fin och relativt lättgådd stig dit, man passerar många typer av miljöer och väl framme finns både vindskydd och en bra eldstad.På väg till grillplatsen hade vi sett några trattkantareller, på väg hem skulle vi plocka dem bestämde vi. Och det gjorde vi. Och många fler... Vi behövde inte ens leta. Precis intill stigen stod fina, fasta trattisar och bara väntade på att någon skulle ta hem dem. Om vi hade velat hade vi kunnat plocka mycket mer, men det kändes som om det räckte så här. Rensat blev det en lagom mängd att lägga på en bricka för torkning. Under natten har de stått intill ett element, men eftersom jag är i bakningstagen idag har de fått flytta in i köketoch står nu bredvid spisen och gottar sig.

Vad är det då som bakas? Jag tjuvstartar lite med saffransbaket och idag står saffransskoror med mandel på repertoaren. Jag har inte bakat det tidigare, men tänkt baka det flera år. Det har bara inte blivit av. Men eftersom vi har fått en viss rutin på skorpor till kvällsteet så föll det sig naturligt den här gången. Receptet som används kommer återigen från favoriten Anna Bergenströms bok Annas Kakor.
Jag är sugen på flera recept ur den till jul. Vi får se vad som hinns med. Kusinbarnet Moa ska döpas nästa helg, jag ska åka upp till Ockelbo och lyssna när mina klasskompisar presenterar examensarbetena, Svärmor ska ha 60-års-kalas, jag ska hjälpa mormor och morfar att julstäda, vi ska åka till Stockholm och se Eddie Izzard och vi ska fira jul med vännerna Heidi och Oscar och deras son Zacharias. Och så ska man väl hinna med julkort, städning och lite allmänt julpysslande... Det blir fullt upp i december, men jag vill inte avstå från något!

3 kommentarer:

 1. Visst är det härligt.
  Vi brukar ta med varm choklad och sitta nere vid havet och mysa, helst ska det storma lite och så ska man sitta lite i lä i nån sanddyn också.

  SvaraRadera
 2. Rosenvante:

  Det är verkligen något speciellt med havet, kan sitta och titta på vågor hur länge som helst. Lite avundsjuk blir jag allt!

  SvaraRadera
 3. Du får göra så många svampar du vill. =) Det är bara kul om man kan inspirera.
  /Ha en bra dag!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)