torsdag 27 januari 2011

Mammas lägenhet

Jag kom på att jag har ju bilder från mammas fina lägenhet som jag tänkt lägga ut här. Jag är inte så jätteintresserad av inredning, men jag tycker om när det är mysigt och det är det verkligen där! Bilderna togs på kvällen och hon hade inte fått upp några taklampor i flera av rummen än, så en del är lite mörka och suddiga. Sen jag var där har mamma fått upp gardiner och flyttat in, så bilderna är inte helt aktuella.

Först har vi köket. Massor av luckor i olika storlek med frostat glas. Jag blir lite avundsjuk när jag jämför med våra släta, vita köksluckor...

I gästrummet står en pampig kakelugn (jodå, det är trägolv i hela lägenheten utom badrummet). Nu syns tyvärr inte dörrarna, men det är spegeldörrar och fina dörrpsoter överallt. Det är till och med speglar på insidan av dörrposterna, man ser det lite på högra sidan om kakelugnen här.

Här ser man en av spegeldörrarna. Och den mysiga, knallröda Ektorpsoffan från Ikea som mamma längtat efter i många år. Bordet är ett Emmaus-fynd som fått några nya lager färg. Högt i tak är det också. så där 2,70 m om jag inte minns fel.

Lägenhetens andra kakelugn. Båda är godkända och går att elda i. Dörren bakom hyllan är plomberad och går till hyresvärdens lägenhet. De bor på bottenvåningen och en liten del av våningen mamma bor på.

Dockan Maria fick självklart följa med till nya hemmet. Jag tror hon trivs rätt bra där. Hon ser nöjd ut.

3 kommentarer:

 1. Vilket klipp hon gjort. Sådana lägenheter måste vara väldigt svårt att få tag på. Vilken underbar start i det nya med en sådan härlig lägenhet att inreda.

  SvaraRadera
 2. Jättemysig!! Hoppas att hon trivs bra där! Hälsa henne!

  SvaraRadera
 3. Rosenvante: Jo, hon har verkligen haft tur. Vet man hur resten av samhället där hon nu bor ser ut så blir man ännu mer förvånad att hon lyckades hitta en sån drömlägenhet...

  Heidi: Det ska jag göra. Det är hur fint som helst där, ligger mitt emot biblioteket, tar kanske en minut att gå till tåget. Det är svårt att inte trivas där. Matilda och Emelie hade hälsat på i helgen, Matilda sprang och kramade dörrposterna...

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)