fredag 28 januari 2011

Ändrade matvanor

När man är gravid ska man ju se till att äta nyttigt. Det ska man väl alltid, men det är liksom lite extra viktigt. Jag försöker. Jag har ätit frukost varje dag sen mitten på augusti, och i normala fall är jag absolut ingen frukostmänniska. Måste vara vaken minst 2-3 timmar innan jag kunde äta nåt. Nu vaknar jag och är hungrig. I höstas var det mest gröt, nu blir det naturell yoghurt med bär för det mesta. Och den där gigantiska muggen kaffe jag inte kunde vakna utan? Fy vad den smakar illa! Inte druckit kaffe sen fjällsemestern med mamma och pappa tror jag.

Men om man nu ska äta nyttigt, varför blir jag sugen på varma kanelbullar och dammsugare när det börjar bli mellanmålsdags? Visst äter jag mängder av frukt istället, men vad är väl en apelsin jämfört med en nybakad kanelbulle? Som tur är ger jag inte efter för alla infall... Visst vore det gott med en bulle nu, men jag klarar mig ju faktiskt utan.

6 kommentarer:

 1. Oj, minns att jagåt allt jag kom över när jag var gravid! Du är duktig som kan hålla dig till bara nyttigheter!

  SvaraRadera
 2. Fniss, min Emmy som aldrig åt varmkorv skulle in på alla bensinstationer och ha korv, åt som en häst under en period.
  Själv kommer jag ihåg min första, prickig korv oj så gott det var.
  Men ät det du gillar bara det inte är skadligt för barnet. Kanelbullar är väl inte farligt?

  SvaraRadera
 3. Mia stickar: Det är klart att jag äter onyttigheter. Jag är bara glad att jag inte äter BARA sånt. Men visst kan jag gråta för att det vore så gott med gelehallon eller vad det nu är jag är sugen på just den dagen...

  Rosenvante: Nejdå, bara man får i sig alla näringsämnen på annat håll kan väl inte kanelbullar vara direkt farligt. Det gäller bara att få i sig alla näringsämnen på andra sätt, och är man mätt på bullar redan så är det ju svårt.
  Korv klarar jag inte av lukten från. Och i vår Ica-affär säljer de grillad korv precis innanför ingången. Ett djupt andetag utanför varje gång vi ska handla med andra ord.

  SvaraRadera
 4. Jag var tokig i tomater när jag var gravid vilket resulterade i att dottern älskar tomater.
  Så ät inte godis.. hi hi...
  Annika

  SvaraRadera
 5. Jag hade också sug efter kanelbullar när jag väntade första barnet! Med kall mjölk.... Jag säger som Rosenvante, ät du dina kanelbullar! Det är väl mest vikten som inte mår bra av allt för mycket sötsaker, barnet tror jag inte tar någon skada.

  SvaraRadera
 6. Annika: Hihi, just när jag läste din kommentar satt jag och mumsade på gélegodis...

  Monica: Nä, jag försöker ju tänka lite på mig själv oxå, vill inte ha massor av gravid-kilon att bli av med i sommar. Men nog unnar jag mig en hel del onyttigheter mellan all frukt också. Det är nog lugnast för alla. Finns det hemma så äter jag. Finns det inte så är det lättare att avstå.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)