tisdag 25 januari 2011

Januari

Nu börjar det bli längesen jag skrev igen. Sanningen är väl att inspirationen tyvärr inte finns. Jag har börjat på ett inlägg flera gånger, men efter några rader kommer jag inte på något att skriva om. Men jag ska göra mitt bästa för att försöka få lite rutin på skrivandet igen. Det gick ju bra tidigare. Ni får försöka stå ut med att inläggen kanske inte är så jättespännande alla dagar.

Jag stickar vidare. Filten är klar och jag har börjat på en liten mörkgrön mössa istället. Men jag behöver mina 2,5 mm strumpstickor för att göra klart den, och på dem har jag Uppsalavante nr 2 till svåger-Tomas. Bara jag sätter mig med den stickningen så har jag dem färdiga på ett par dagar, men de senaste dagarna har inte huvudet riktigt klarat av att hålla reda på mönstret. Är inte huvudet med så blir det bara fel, och hur roligt är det att riva upp och sticka om när kyrktornen blir sneda? Men jag ger mig själv i läxa att till helgen ska de vara färdigstickade, alla trådar ska vara fästade och de ska läggas i en brevlåda för att skickas till Linköping senast på söndag.

Garn till ett par nya sockor ligger också och väntar på mig, men gissa vilka stickor jag behöver till dem!? Jag fick två nystan Fabel av mamma i julklapp, så det ska bli ett par nya, lite tunnare sockor till mig själv av dem. Våra golv är så kalla, så det är skönt att ha ett par tunna sockor på fötterna. Dessutom är de precis lagom tjocka för mina vinterkängor. Jag har ett par mönster jag väljer mellan, kan inte riktigt bestämma mig.

Men allt är inte stickningar, Porsche-bus och växande mage här just nu. Davids mormor gick bort för några dagar sen. Vi hade fått veta att det inte var långt kvar ett par dagar innan, men man är ju aldrig riktigt redo för såna besked ändå.

Det här är fjärde året i rad som någon av våra mor- eller farföräldrar går bort, alla under den första halvan av året dessutom. Jag hoppas det inte fortsätter så här.

2 kommentarer:

 1. Alltid lika glad blir jag när det finns ett nytt inlägg på din blogg! Jag håller inte alls för otroligt att jag har några strumpstickor 2,5 i lager, som du kan få låna. Som bekant är min stickflit inte vad den varit och vad den borde ... Vet inte när vi ses härnäst, men om det dröjer lite så kan jag ju skicka dem till dig.
  Jättestort tack för mailet idag, som jag snart ska svara på. Kram till dig, David, pyre och Porsche,

  Svärmorshemulen

  SvaraRadera
 2. Tack för stickerbjudandet, men jag ska få klart vantarna nu. Idag har jag annat för mig, men till helgen så ska de vara klara.
  Svara på mailet när du har tid, det är ingen brådska för min del.
  Kram!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)