måndag 8 november 2010

Vinterdrömmar

Nog för att jag ibland kan förvåna min omgivning med konstiga idéer och infall, men jag tror att jag nyss lyckades förvåna mig själv mer än på mycket länge.
Att jag trivs i härjedalsfjällen är ingen hemlighet. Jag har tillbringat otaliga timmar på vandringslederna i närheten av Bruksvallarna, Mittådalen och Hamra. Visst är det en hel del nostalgi knutet till många av fjällen, men jag upptäcker nya platser och tjusningar varje gång jag kommer upp dit. Naturens nycker med tvära kast mellan snårig fjällbjörkskog och riktigt kalfjäll där nästan bara kråkbär och krypljung kan växa är fantastiska. För att inte tala om den klara luften... Att få se de platser jag är så välbekant med i sensommarskrud på vintern vore jättekul!
Jag har alltid varit där nån gång mellan sista veckan i juli och början av september, men idag kom jag på mig själv med att faktiskt vara sugen på att åka dit vintertid. David fick en reklamkatalog för Funäsfjällen för nån vecka sen, och den satt jag och bläddrade i lite förstrött. Nu åker jag ju inte skidor alls, varken utför eller längd, så att åka till ett sånt skidparadis känns kanske långsökt. Men jag tycker om vintern, det kan jag inte förneka.
Tyvärr är det ju rent av snuskigt mycket folk där uppe om vårvintern, och att hyra en stuga för en långhelg, eller till och med en vecka, kostar väl mer än en månadshyra på vår lägenhet. Men att leka med tanken är ganska härligt ändå. Samla ihop några likasinnade, hyra en stuga och njuta av vinter när det är som bäst. Rykande varm choklad, vintervita fjällvidder och människor man tycker om och trivs med. Jag är ju dum nog att kunna åka till ett sånt ställe och bara gå långa promenader, laga mat åt de mer skidåkningsbenägna i sällskapet och njuta enormt mycket av det.
Nu i vinter är det inte aktuellt på nåt sätt, dels är det säkert för sent för att få tag på den stuga jag har i åtanke (skrev jag att jag varit där några gånger tidigare? ;) ) och dels har vi andra planer för vårvintern. Men nån gång i framtiden skulle det vara mysigt.

3 kommentarer:

 1. Ja, du. Vad vore livet utan drömmar? Vi har pratat om att se fjällvärlden i höstskrud. Det är både vackert och myggfritt! Men det får nog bli nästa höst....kanske....
  Härliga bilder på katterna, här under.
  Kram Moster

  SvaraRadera
 2. Det är otroligt vackert där om hösten! Färgerna är helt fantastiska! Bara man tar sig upp över trädgränsen och det inte är helt vindstilla är det ju inte så farligt med myggen på sommaren heller.
  Men just att vandra är ju så otroligt skönt, man kan gå hur långt som helst! Av någon anledning blir man inte alls lika trött som när man går på platta marken. Och matsäcken smakar ju bättre om man gått 7-8 km först... ;)

  SvaraRadera
 3. Vi kan haka på! Gjorde en sån weekend med Sigge & Lisa tidigt i januari och det var underbart! Jag åker ju skidor lika mycket som du, så Lisa och jag gick promenader, fixade mat till killarna och besökte pulkabacken med Zach. På kvällarna hade vi eld i kaminen och spelade spel. :) Så definitivt något jag vill göra om!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)