tisdag 9 november 2010

Projekt röja lägenhet

David och jag har ett stort projekt framför oss. Men vi tar det i etapper så känns det en aning mer överkomligt. Hela lägenheten ska storstädas. Och nu menar jag inte bara plocka undan saker, utan det ska röjas ordentligt. Ingen av oss tycker om att städa, så oftast slutar städningen i att man plockar undan så det ser snyggt ut i några av rummen, och stuvar in allt man inte vet vart man ska göra av i garderober, undangömda hörn och förråd. Men nu ska även dessa rensas ur. En hel del ska slängas, en del sparas, och visst finns det en del som man kan skänka bort. Böcker och filmer som tar mer plats är ger underhållning, kläder jag inte vill eller kan ha längre. Sånt kan göra någon annan glad istället, och när röjningen är klar ska jag ta en promenad ner på stan och lämna in på Röda Korset. Att rensa bort onödiga saker är så skönt! Visst spar jag massor, men oj så mycket onödiga grejer jag samlar på mig! Framtida flyttar går dessutom så mycket enklare om man inte har 5-10 flyttlådor märkta "diverse" som innehåller saker som man egentligen inte skulle sakna.
Ett rum om dagen är målet, jag dammade och plockade i vardagsrummet i går, David plockade och rensade bland papper, kläder och småtjafs på sin sida om sängen och idag ska jag städa andra halvan av sovrummet och dammsuga lägenheten är det tänkt.

Det är lika bra att dammsuga innan Porsche kommer hem, han är inte så förtjust i vår gula snabeldrake. I alla fall inte när den är igång.


Till sällskap har jag Monica Zetterlund. Tyvärr inte i egen hög person, vilket hade varit väldigt oväntat. Å andra sidan hade jag kanske inte ägnat mig åt städning då...
För ett tag sen fick jag hennes memoarer
Hågkomster ur ett dåligt minne som talbok av mamma, och nu lyssnar jag och njuter. Vilket liv hon levde. När hon var 24 år hade hon redan haft en karriär i USA, umgåtts med alla möjliga kändisar (bland annat Marlon Brando, som tyckte att Monica var ett alldeles för vanligt namn, så han kallade henne Sven) och övervägt att sluta som sångerska. Tur att hon lärde känna Beppe Wolgers och Tage Danielsson vid den tidpunkten och först då började sjunga jazz på svenska.

2 kommentarer:

  1. Skulle också ha velat röja huset på lverflödiga saker men kommer mig inte för!

    SvaraRadera
  2. Det är så otroligt skönt när man är klar! Det bästa är egentligen att bara bestämmma sig och börja. Men det är lättare sagt än gjort! Men jag har lättare att slappna av och vara kreativ när det inte ser ut som om vi haft inbrott och dammråttorna invaderat lägenheten, så jag ser verkligen fram emot att vi ska bli klara.

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)