tisdag 2 november 2010

Kattlös

Hemma i Sala igen efter ett besök hos mina föräldrar. Porsche är kvar där, är det höstlov så är det! Och David tränar just nu, så här sitter jag i en tom lägenhet. Inte för att jag känner mig ensam direkt, men ändå.
Porsche är inte heller speciellt ensam trots att sällskapet hos mina föräldrar förändrats. Vännen Påsen har han tyvärr inget sällskap av. Han försvann spårlöst i somras... Han brukar ge sig ut på en liten vandring och vara borta 3-4 dagar nån gång varje sommar, men i år kom han inte tillbaka. Vad som hänt vet vi inte. Troligen har han inte blivit påkörd i alla fall, för han brukade aldrig vara på vägen. Och han var rätt reserverad mot främmande människor. Men något gjorde i alla fall att han inte kom hem igen.
Först ville mamma inte ha någon ny katt, för Påsen gick ju inte att ersätta. Men ett hus utan katt kändes väldigt tomt, så för en dryg vecka sen fick mamma med sig en kattunge från sitt jobb. En liten svart kisse med vita hår strödda ipälsen. Om det var en häst skulle jag kalla den stickelhårig, men vad säger man om katter? De vita håren tycks bli allt fler, så vilken färg den har om något år, det återstår att se.
Efter att ha funderat ett tag så råkade kattungen bli döpt till Anders. Att den skulle få ett o-kattigt namn, det var bestämt sen innan, men vad? Och helt plötsligt så döptes katten efter deras sångare Anders Fridén.
Först tyckte Porsche inte alls om att det fanns en liten töntig fyra månaders kattunge där. Han fräste när lillkissen kom för nära och var riktigt nere i söndags. Han reagerade knappt när jag klappade honom. Men sen helt plötsligt så var inte den där lilla så jobbig längre, och i går började de leka ordentligt och jaga varandra i huset. Hur söta som helst! Porsche ser helt gigantisk ut intill sin lilla kompis. Anders fick en rätt tuff start i livet, hans mamma tyckte väl att han såg så ynklig ut, så hon övergav honom och tog bara hand om hans syskon. Men nu är det full fart på honom, även om han är ganska liten till växten. Först var han blyg, men nu är en riktigt social liten buskisse som spinner så fort man lyfter upp honom, oavsett om han egentligen vill bli upplyft eller inte.

Tyvärr glömde jag kameran här hemma, och några fungerande batterier fanns inte till mammas och pappas kamera, så några bilder har jag tyvärr inte just nu. Förhoppningsvis kan jag få en mobil-bild från min bror, men tekniken strular lite.

Min kära bror är inte heller han kattlös längre. Ett av Anders syskon har flyttat upp till honom i Alfta. En grå, långhårig kisse. Pojke eller flicka vet vi inte än, men den är helt fantastiskt vacker! Kattungar brukar ju oftast vara söta och gulliga, men den här är rent vacker. Inte helt olik en norsk skogskatt med sin ståtliga man faktiskt.
Än så länge är den otroligt blyg och gömmer sig mest så längre brorsan är hemma och vaken, men den äter och går på lådan och resan upp från mamma och pappa gick jättebra. Den låg i sin bur och sa inte ett pip på hela tiden. Bara den får lite tid på sig kommer det säkert att bli en jättemysig katt!

4 kommentarer:

 1. Det är så kul men kattungar - man får se hela personligheten utvecklas och i viss mån forma den också.

  SvaraRadera
 2. Nu sover både Porsche och Anders gott efter en dag full av bus (och mat!!).Vaknade i morse, tidigt med mina mått mätt,av att de jagade varandra i full karriär genom sovrummet. Anders tog ett långt skutt från fåtöljen och landade rakt på min mage (tack magmuskler :o)!)
  Kramar mor

  SvaraRadera
 3. är sååå mysigt med kattungar och ett hem utan katt är ett tomt hem :)

  SvaraRadera
 4. The willow fairy: Det är underbart! Jag är lite avis faktiskt, skulle vara mysigt att ha en kattunge här hemma också. Men just nu skulle det inte funka. Nån gång i framtiden. Jag lånar Anders när jag hälsar på där istället.

  Mamma: Två vilda matvrak, det låter som om de funnit varandra ordentligt. Var glad att det inte var Porsche som hoppade. Han kan göra lika ibland... Och han är rätt mycket tyngre än Anders.

  mary-ann: Det är hur mysigt som helst med kattungar! Jag har svårt att förstå hur man INTE kan tycka om dem...

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)