måndag 22 november 2010

Slasknovember

Igår var vi ute på utflykt igen. En av våra favoritsysselsättningar... Lite trist när inte vädrets makter är med oss, men det är väl bara att klä sig efter väder. För det mesta. För blåsigt eller för regnigt får mig bara att vilja kura inomhus...

Vi åkte runt och letade Geo-cache:ar, jag plockade en påse tallkottar som ligger och torkar i köksfönstret nu. Perfekt när det börjar bli dags för juldekorationerna! En mysig dag trots att temperaturen höll sig runt nollan och det ömsom duggregnade och ömsom snöade... Men det hör till så här års. Jag hoppas att det blir vintrigare efter första advent, men innan dess tänker jag inte gnälla på slask. Även om jag inte tycker att det är så mysigt att vara ute i.

Städningen går vidare. Vi har gjort oss av med ett stort berg av kartonger och annat som fått ligga i datorrummet "så länge". Det visade sig ta fem år innan vi blev av med allt elände där. Men nu är det borta! Känns underbart! Nu väntar lite ommöblering som nästa stora projekt i längeheten. Och självklart ska det dammsugas och torkas golv, men det känns mer överkomligt nu när allt börjar bli lite mer organiserat.

I lördags kunde jag inte hålla mig längre. Inspirerad av PIXI bakade jag saffransskorpor. Lite tjuvstart på advent blir det ju med saffran, men skorpor känns inte lika hemskt som lussekatter. Som jag visserligen älskar... Varma lussekatter... Det är väl bland det godaste som finns?

Vi har fått en massa fina plåtburkar och -askar från Davids mormors hus, och jag tyckte den här var som gjord för skorporna. Dessutom precis lagom stora för att få plats med alla skorpor!

6 kommentarer:

 1. Saffransskorpor. Det är verkligen mums. Måste nog baka snart!
  Eva

  SvaraRadera
 2. Det där såg verkligen gott ut och vilken gullig ask.

  SvaraRadera
 3. Eva: Det hör liksom till den här tiden på året. Det tar visserligen lite tid med torkningen och så, men det är det värt!

  Rosenvante: Visst är den fin! Äldre askar och burkar har en charm som inte nytillverkade har.

  SvaraRadera
 4. Tänk att den gamla burken kom till heders! Den gillar nog att ha saffransskorpor "i magen" (vem skulle inte göra det?). Färgen passar ju bra också.
  Kram!

  Davids mormors dotter

  SvaraRadera
 5. Jo, det var färgen som avgjorde att det blev just den burken den här gången. Närmare jul kommer det att ligga bl a kola och pekkarkakor i några av de andra. Har man fina burkar måste man ju ha nåt smaskigt i dem oxå!
  kram

  SvaraRadera
 6. Hej!
  har jag inte träffat rätt??
  Hur som helst kan du kolla min bak&kakblogg; http://ffskafferi.blogspot.com/
  Som du märker är det inget inlagt på ett år(förmycket att göra) men jag använder den som min receptbok!!//Marianne

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)