fredag 12 november 2010

Svarta katter

Lite nya bilder på föräldrarnas kattunge Anders och Porsche. Nu har de blivit bästa vänner, och jagar varandra, brottas och delar både lådor och leksaker med varandra. Det är nästan svårt att tro att det bara är en dryg vecka sen Porsche inte ens ville vara i samma rum som Anders... Om nätterna har jag haft både Porsche och Anders sovande i fotänden av min säng. Man känner sig liksom lite utvald. Men Porsche brukar sova med mig, och Anders vill ju vara där Porsche är. Tyvärr är Anders ganska morgonpigg, och så där runt klockan fem om mornarna brukar han hoppa på mig för att kolla om jag är vaken och vill leka med honom. Porsche är lite mer seg i starten, så han och jag brukar ligga och låtsas sova medan Anders susar runt i rummet.

Ful vägg, fin katt. När han sitter och visar upp sig så här är man glad att man har kameran beredd! Här ser man de vita stänken i hans päls riktigt bra också, annars försvinner de oftast när jag försökt ta kort på honom.

Stor och liten. Alltid på samma ställe. Vid elementet i köket är det varmt och gott att sova på eftermiddagarna.
Olika stora som sagt... Men det märks inte när de leker. Då ser man knappt vem som är vem, det är bara ett myller av svarta katter som flyger runt på golvet.

Fritagningsförsök på gång. Porsche fann sig betydligt mycket bättre i att bli instängd i buren än vad Anders gjorde i att hans vän var bakom lås och bom. Han kröp runt buren, fram och tillbaka och försökte klura ut hur man skulle få ut Porsche därifrån. Porsche å sin sida, han låg där inne och väntade mest på att vi skulle åka hem till husse.
Nu är det inte speciellt synd om Anders, för ensam katt i huset blir han bara några timmar. Min bror skulle ta med sig sin lilla grå katt och åka hem och hälsa på idag och fira pappa på farsdag. Så både barn och katter avlöser varandra i föräldrahemmet den här veckan.

5 kommentarer:

 1. Så där betedde Venus sig också när vi skaffade kattungarna. Hon vågade sig nästan inte in och när hon väl kom in, strök hon längs väggen. Tror de är rädd att mamman ska komma o spöa upp dem. Kul att de blev kompisar och lekte med varandra.

  SvaraRadera
 2. Va kul att de kan ha kul med varann!

  SvaraRadera
 3. Rosenvante: Porsche var mest besvärad att det fanns små glin som tagit över Påsens residens. Ett tag satt han och stirrade på köksfönstret där Påsen brukade komma in och liksom väntade på att hans kompis skulle komma och ställa allt till rätta igen...

  Mia stickar: Ja, det trodde vi inte alls först. Porsche var irriterad först, sen apatiskt deprimerad innan han började slappna av och kom på att Anders kanske inte var så dum ändå.

  SvaraRadera
 4. Men så söt! *dör en smula*

  SvaraRadera
 5. Hedvig: Han är helt ljuvlig! Minst lika tossig som söt.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)