torsdag 7 oktober 2010

Sugen på en mössa...

Jag sitter och förbereder det sista inför kvällens kurs. Av någon anledning får jag lite uppslag för vad jag vill göra om två veckor, då det handlar mer om hur man får sin trädgård att blomma hela säsongen...
Men jag tror nog att jag ska kunna fylla tiden ikväll. Jag ska skriva ut några papper på plats bara.

Samtidigt kliar det i fingrarna av skaparlust. Jag vill sticka mig en ny mysig höstmössa. En lite pösig stor baskerliknande sak. Kanske lite spetsmönstrad... Samtidigt har jag några UFOn liggande. Mammas Haruni-sjal borde jag göra klart. Hon skulle få den när hon fyllde år för två veckor sen... Och Totoro-vantarna är inte heller klara. Jag har gjort en, men den är det ingen tumme på än. Och så har jag inte mindre än två små koftor liggande som jag borde göra det sista på. Matildas kofta ska få knappar och jag ska fästa trådar, och så har jag en omlottkofta till en nyfödd liten flicka ligger här och väntar på de sista detaljerna.
Att sticka är lite som att äta godis... "bara en till..." Det blir aldrig bara en till. Men det förnekar man gärna.

Idag är det kallt i lägenheten. Inte nog med att det är riktigt höstigt och regnigt ute, idag har vi varken värme eller varmvatten heller. För ett tag sen satt jag ju och ondgjorde mig över att hyresvärden stängde av vattnet flera gånger i veckan, utan att ge nån mer förklaring än att "vi kommer att stänga av vattnet för att kunna genomföra reparationer". Jag hoppas att det inte är dit vi är på väg igen. Nu är det i alla fall "bara" varmvattnet som är avstängt. Tyvärr har vi en hel del disk står, och hur kul är det att diska i kallvatten? Funderar på att koka lite så att man i alla fall kan diska undan några saker innan jag åker till jobbet.

2 kommentarer:

  1. Oj, det var mycket du har på gång.
    Här är också så kallt idag, blir nog en brasa snart.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag har lite problem att avsluta projekt... Det finns ju så mycket roligt att jag inte riktigt kan låta bli. Och då har jag nästan alla julklappsstickningarna att göra än.
    Mysigt med brasa! Lite avundsjuk måste jag erkänna!

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)