fredag 8 oktober 2010

Randigt var ordet, sa Bull

Jättetrista blixtbilder i höstrusket, men nu är tröjan klar i alla fall. En färgbomb mitt i det grå vädret. Mer flickig än pojkig, men inte puttinuttig på nåt vis.

I knappsamlingen hittade jag lite roliga udda knappar i ungefär samma form och storlek. Ljusgul, vit, mörk petrolgrön, ljusrosa och knallröd.


Nu ska koftan ner i ett kuvert och skickas till Matilda. Hon ska upp till Östersund om några veckor och hälsa på sin pappas familj, så en extra kofta kan nog komma väl till pass. Hon är ute mycket om dagarna också, och som vädret är nu om hösten är det ju skönt att ha något varmt och gosigt att klä på sig.

Tur att jag har så mycket restgarner ligger! Och jag har inte snott ett enda av de här garnerna från min mor (nu blev du förvånad va, mamma?). Det är egna, fådda och ärvda garner. Det vita har jag fått av Heidi och Oscar, det röda och blå kommer från farmor. Och det svarta från svärmor. Det var aningen för tjockt för mormorsrutorna, men perfekt i koftan!

13 kommentarer:

 1. Jätte fin kofta! Så färgglad!

  SvaraRadera
 2. Tack! Det behövs färger när vädret blir allt gråare! Massor av solgult för att påminna om att det blir vår igen, bara vi har lite tålamod. :)

  SvaraRadera
 3. Cool kofta! Och kul att se att det vita garnet kom till användning. :) Här har det hunnit bli en liten filt av mormorsrutor samt en halsduk av mormorsrutor. Har dessutom stickat min första kofta och så ett antal mössor och sockor; mest "vanliga" men även två par modell "1700-tal" dvs knälånga. :)
  Du har faktiskt inspirerat mig till att sticka mer. Jag blir så imponerad av dina skapelser! Jag vill bara sticka mer och lära mig mer! Kram på dig, min musa! ;)

  SvaraRadera
 4. I've created a monster! Muahaha! Det är svårt att sluta när man börjat, eller hur! Man hittar bara mer och mer mönster hela tiden. Säg till när du blir sugen på mer utmanande saker, jag har hur mycket engelska mönster som helst att dela med mig av. Många gånger är de nästan lättare att följa, bara man lär sig facktermerna.

  SvaraRadera
 5. Jaa, mycket förvånad :0), men den blev jättefin förutan mina gamla garner. Kommer att passa Matilda perfekt!Kramar

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig färgbomb. Gladkofta och så söt hon kommer att bli i den. Härligt med att den är gjord av en massa garner som blivit över också. Då kom det ju till nytta och så till nått så fint o glatt också.

  SvaraRadera
 7. Jätteläcker! En riktig gladkofta i höstmörkret!

  SvaraRadera
 8. I den koftan blir hon snyggast på dagis (om hon går på dagis förstås..)! Superfin!

  SvaraRadera
 9. Mamma: Ska jag vara helt ärlig så har de flesta av dina rester gått åt till mormorsrutorna. Men visst har jag en del alpacka och annat kvar än. Ett par nystan av ull/lin-blandningen bl a.
  Jo, jag känner att koftan är väldigt Matilda. Emelie sa ju klara färger och ränder tidigare, så... ;)

  Rosenvante: Jätteskönt att få användning för restgarnerna. Då får man mer plats i skåpen för annat. Och när ekonomin inte ser så ljus ut är det skönt att kunna skämma bort systerdottern lite ändå.

  Mia stickar: Tack! Jag är jättenöjd faktiskt. Kul att sticka lite färger när jag gjort en del gråa och vita projekt innan.

  Monica: Tack! :) Nej, hon har inte börjat på dagis än, men hon är på kyrkis titt som tätt och där hade hon fått fina komplimanger för sin gröna kofta jag stickade tidigare, så jag hoppas den här får samma reaktioner.

  SvaraRadera
 10. Så härliga ränder i koftan. Men hjälp så många trådar. Härligt med ny kofta till hösten. Trevlig söndag.

  SvaraRadera
 11. Helena: Jo, det var många trådar att fästa, men när det väl var gjort så blev jag nöjd med resultatet. :)

  SvaraRadera
 12. Hej Anna! Äntligen har jag tittat in på din blogg, och njutit i fulla drag. Åh, dessa kissemissar...finns det nåt finare??
  Vi ses i december, så roligt!! Och grattis.....!
  Din makemoster o namne.

  SvaraRadera
 13. Makemostern: Tänkte väl att det skulle finnas en och annan kattbild du skulle gilla här. :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)