tisdag 12 oktober 2010

Ellen

För ett tag sen skrev jag ju om en waldorfdocka som min mamma höll på att sy, och som jag gjorde kläder till. Nu har hon varit färdig ett tag, men det har strulat med bilder och så så jag ville inte skriva något om henne förrän jag kunde visa hur hon blev till slut.
Här är hon. Ellen heter hon, och nu bor hon hos systerdottern Matilda. Där har hon det säkert bra, för jag fick höra att så fort Matilda öppnade paketet som dockan låg i så fick Ellen en stor puss. Det brukar vara ett bra tecken.

Det ser ju kanske lite makabert ut med en docka helt utan hår eller ansikte, men nånstans måste man ju börja. Hon är stoppad med mjukaste ull från Fale Artut.

Först fick hon ett väldigt diskret ansikte. Traditionellt ska ju waldorfdockor ha väldigt neutrala ansikten, just för att det ska vara lättare för barn att leka alla typer av lekar. Om dockan gråter i leken blir det ju konstigt om den har ett stort leende i verkligheten.

Sen fick hon en gladare mun, och det är ju egentligen först när håret är på plats som man ser vilken personlighet dockan fick. Det här är ju en ganska busig filur, och jag tror säkert att hon och Matilda kommer att hitta på mycket hyss tillsammans!

3 kommentarer:

 1. Trevlig blogg! Här kommer jag definitivt kika in igen! :)

  Ha en bra dag!
  /Hedvig

  SvaraRadera
 2. Mia stickar: Visst är hon söt! Ett riktigt busfrö!

  Hedvig: Tack! Alltid kul att få fler läsare!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)