tisdag 26 oktober 2010

Oväntat liv i fönstret

Här sitter man på morgonen och kollar mail, läser lite nyheter och surfar runt rent allmänt. Och vad får jag se när jag tittar ut genom fönstret för att njuta av frosten (jo, det är jättemysigt med frostiga gräsmattor i slutet av oktober!)? Min tazett-lök som jag köpte förra vintern och blommade så fint, och som sen stått bortglömt i vad som om sommaren är det varmaste och om hösten/vintern är det kallaste fönster håller på att skjuta nya skott! Jag har inte vattnat den sen nån gång i somras, och mer kylförvaring än ett kallt fönster behövdes tydligen inte. Häftigt! En liten, liten grön topp sticker upp ut det torra fnaset. Nu får vi se om jag kan lyckas få den att blomma. Den fick ju näring under våren, så lite hoppas jag att löken lagrat för att kunna blomma i år. Fortsättning följer!


4 kommentarer:

 1. Kul! Jag kanske gjorde helt galet som satte ut min på balkongen, där det stundtals var rejält varmt på sommaren. Den har nu präktiga gröna skott, men om den förstår att den ska blomma återstår att se.
  Vi/de får väl tävla. Kram,

  Uppsalasvärmor

  SvaraRadera
 2. Härligt med spirande skott när hösten börjar bli som gråast!
  Om inte annat så får vi väl se vem som får längst blad på dem i år! ;) Förra året blev väl både dina och min ganska höga jämfört med var man kanske tycker att tazetter ska vara?

  SvaraRadera
 3. Underbart när man upptäcker sådant. Såg att min November/Jul/Påskkaktus satt massor med knoppar. Lika överraskande varje gång.

  SvaraRadera
 4. Åh, de brukar ju blomma så där överdådigt när de väl blommar också! Är hos mina föräldrar just nu, och mammas november/jul/påskkaktus blommar för fullt. En rejäl färgklick bland alla de gröna växterna den står med.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)