onsdag 20 oktober 2010

Imponerad

Jag måste säga att jag är imponerad. Trots att mina uppdateringar kommer oregelbundet och sällan innehåller några bilder just nu så är det många klick på bloggen varje dag. Tack för att ni har tålamod med mig! Det gör liksom att det är lite kul att uppdatera utan att jag har så mycket nytt att skriva om direkt.

I helgen var David och jag bortresta. Eller inte. Eftersom jag sedan ett par år tillbaka konstaterat att "mitt hem är där min katt är" så har jag väl varit hemma, men inte i vår lägenhet. Vi har varit i Uppsala och hälsat på Davids föräldrar. Jag passade på att gå hem till min moster med familj under lördagen, och under söndagen åkte jag och David för att hjälpa till att plocka lite i svärmoderns föräldrahem. Det finns mycket saker att sortera, packa ner eller köra till återvinningsstationen med, och även om man kunde märka en viss skillnad från förmiddagen till kvällen när det var dags för oss att åka hem så är det mycket kvar att göra än.

Just nu har jag tigit en paus från jobbet. I morgon är det ju kurs igen. Det ska handla om blomsterälskarens trädgård. Hur får man en trädgård att blomma från snösmältning till snöfall? Vilka växter trivs var, och hur ska man tänka för att det inte ska bli rörigt och osammanhängande. Det här ska jag lyckas begränsa till 3x45 minuter... Alltså skippar jag all form av växtkännedom. Jag kommer att ge några exempel på växter, men att stå och räkna upp perenn efter perenn känns ju ganska meningslöst. Jag har några växtlistor jag tänkte kopiera upp, men i övrigt får deltagarna helt enkelt sätta sig och slå upp växter som de tycker passar i deras trädgårdar. Jag försöker titta igenom vad jag har tagit för foton och om de går att använda på något vis. Det känns ju som om man tar kort på varenda plantering man ser, men när man väl behöver bilderna så verkar jag ha tagit kort på allt utom sånt som jag verkligen behöver. Varför märker man alltid sånt i efterhand? Och nu i oktober kan man inte gärna ge sig ut parker och trädgårdar och ta kort på prunkande högsommarplanteringar...
Mycket material tror jag att jag fått ihop andå. Man vet ju inte riktigt hur materialet räcker förrän man står där, men jag har några extra grejer i bakfickan ifall det blir mycket tid över. Dessutom så har ju kursdeltagarna framfört ett önskemål om att de ska skissa upp sina egna trädgårdar och ta med sig skissen för att få lite tips och idéer om vad de kan hitta på.

4 kommentarer:

 1. Blommor och planteringar - jag saknar en trädgård att påta i - inte ens en balkong har jag, men tomatplantorna på gården har burit frukt hela sommaren, så lite skit under naglarna har det blivit.

  SvaraRadera
 2. Hur gick det med förra lektionen, den med barnvänliga trädgårdar?

  SvaraRadera
 3. Jag som har en stor trädgård önskar verkligen att jag hade nån att rådfråga. Jag planterar ju alltid helt fel, flyttar om helt fel och det ser bara stökigt ut i mina rabatter.
  Kanske man skulle försöka sig på att rita upp som du skriver om. Men så går man där i blomsterhallen o så köper man nått som man tycker är fint och så passar det ingen stans och allt faller ju ändå. Gröna fingrar, kan man köpa sådant?

  SvaraRadera
 4. The willow fairy: Jo, jag önskar också att jag hade en egen trädgård att påta runt i... En vacker dag så...

  Monica: Jo tack, det gick rätt bra. Jag har ju väldigt vaga instruktioner om vad varje tillfälle ska innehålla så det finns rätt mycket plats för egen tolkning. ;)

  Rosenvante: Men så är det väl för de flesta? Mammas trädgård är ett hopplock av just sånt som man bara föll pladask för, men på något mystiskt sätt så stämmer färger och blomning ändå överens från de första krokusarna till rudbeckior och höstflox. Att rita vad man tänkt sig innan man börjar gräva underlättar massor, och visst kan man köpa sig gröna fingra! Antingen någon annans fingrar, eller så kan man gå en kurs och lära sig lite knep. ;)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)