måndag 11 oktober 2010

Soligt och fint ute

Idag är det en sån där underbart solig höstdag ute. Jag funderar på att gå ut och inspireras lite till torsdagens kurstillfälle, som handlar som lekvänliga trädgårdar för stora och små. Tro nu inte att man måste fylla trädgården med grälla klätterställningar av olika slag, studsmattor eller pooler för att barn ska tycka att de är roliga. Ett hörn med sly kan vara bland de mest inspirerande och spännande platser som finns att leka på. Bygga kojor, leka att man är i djungeln eller göra gångar kors och tvärs. Det finns inga gränser för vad barn kan hitta på med sin fantasi. Och fantasin och kreativiteten ska uppmuntras!

Porsche sitter bredvid tangentbordet och tittar ut genom fönstret. Då och då flyger fåglar förbi, och då måste man ju vara beredd. Tyvärr lägger han svansen i vägen ibland, och han är inte så förtjust i att någon annan än han flyttar på den. Det är inte så att han blir sur, han tycker bara att det är hans svans, och ingen annan ska lägga sig i var han lägger den.

Någon mössa har jag fortfarande inte börjat på, men jag vill verkligen. Jag måste bara komma mig för med att börja. Och att hitta det perfekta mönstret som passar till stickor och garn jag har liggande... Det kan vara svårare än vad man tror ibland. Det finns många fina, men "tänk om jag hittar någon ännu bättre".

4 kommentarer:

 1. Vad roligt med lekvänliga trädgårdar! Mina barn är riktiga klätterapor och fom gillst klättervänliga träd, stockar och stora stenar. Mycket roligare än plastiga klätterställningar!

  SvaraRadera
 2. Hoppsan, det ska såklart stå "dom gillar" och inget annat.. :-)

  SvaraRadera
 3. Du får vara glad att Porsche bara lägger svansen i vägen. Min erfarenhet av katter, särskilt Sasja, är att de tycker att den trevligaste liggplats som finns är tangentbordet, helst under skrivbordslampan. Gissa om katter skriver mycket konstigt! Tusse var lite mer försynt: han låg helst bakom datorskärmen. Det kanske var tur, annars hade väl tangenterna hängt sig för gott ...
  Kram!

  Hussmatte

  SvaraRadera
 4. Monica: Visst är det så! Jag var alltid ute i den lilla skogen bakom huset och klättrade och byggde kojor när jag var liten. Jag tycker fortfarande sånt är jättekul!

  Hussmatte: Jag är så glad bara när han vill vara en aning social om dagarna. Oftast ligger han bara och sover... Men visst ska han hjälpa till ibland, oftast med att granska texten dock, vilket leder till att jag inte ser så mycket själv. Ibland hjälper han mig att läsa innantill ur böcker också, och det är ju inte så mycket bättre.
  Nej, jag kan tänka mig att Tusse och tangentbord inte hade varit en så lyckad kombination... Ingen nätt liten 5 kg katt, det inte!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)