tisdag 5 oktober 2010

Min vana trogen....

Min vana trogen har jag återigen en deg på jäsning. Valnötslimpa ska det bli idag. En personlig favorit. Underbart god med några skivor ost på... Och kanske lite gurka.

Annars är det vardagsstök, grubblerier och lite koftstickning till Matilda. Hon använder den gröna koftan med röda knappar jag stickade till hennes födelsedag jättemycket, så jag gör en till efter samma mönster. Bara för att hon är så himla mysig! Den här gången blir det dock en restgarnskofta med massor av ränder. Nästan alla akrylgarner som är lite för tjocka för att användas till mormorsrutor (jodå, jag gör fortfarande mormorsrutor till min filt, men projektet ligger lite på is just nu. Jag har jättemånga rutor utan svart kant liggande och eftersom jag har köpstopp så blir det inte några nya nystan än på ett tag.) har fått sätta sin prägel på den här koftan. Sjukt många trådar att fästa, men jag tror att det är värt det när man ser på det färdiga resultatet. Än har jag framkanter och halskant kvar, och så ska jag sy i knappar. Och innan dess fästa klart trådarna... Bilder kommer så småningom.
Jag ska gå igenom knappsamlingen och se om jag kan hitta några riktiga karamellknappar att använda. Udda knappar är ju bara kul på en sån här kofta, bara de är någorlunda lika stora.

2 kommentarer:

  1. Så gott med nybakad valnötslimpa, det är en god limpa det. Brukar köpa när jag hittar nybakad i bageriet.
    Koftan låter så mysig, jag ser en röd, gul, grön och lite rosa framför mig, så det ska bli så kul o se vad du valt.

    SvaraRadera
  2. Världens godaste limpa enligt mig. Bakar som vanligt efter Anna Bergenströms recept, och just det här finns i hennes bok Kärlek, oliver och timjan. En ganska liten limpa, men då finns det ingen risk att den blir torr innan man ätit upp den. ;)

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)