måndag 19 april 2010

Lost and found


Även här i Sala är det vår. David och jag njöt av vårvädret går, fastän vädret inte var så där strålande. Massor av blåsippor i skogsbrynet (får man nånsin nog av blåsippor?), vitsipporna börjar titta upp här och där. Underbart!

Vid den gamla kvarnen låg vattet spegelblankt på ena sidan om dammluckan, medan det forsade ut på andra sidan.


Idag var det riktigt soligt mitt på dagen, och jag tänkte att jag skulle ta mig en liten cykeltur. Den första för i år. Men så blev det inte. Jag önskar att jag kunde säga att det berodde på platta däck eller något liknande, men icke. Min cykel är stulen. Igen. Första året vi bodde här var det någon som tyckte att mina pedaler var snygga, så en sån blev stulen. Ingen katastrof, det är ju bara att montera på nya. Sen flyttade cykeln och jag till Ockelbo, och där tyckte någon att hela cykeln såg spännade ut. Låset borrades upp, och cykeltjuven försökte väl cykla iväg kan jag tänka mig. Men det var punktering på bakdäcket, så cykeln dumpades i cykelstället vid huset intill mitt... Jag hittade den där en vecka efter att den blivit stulen, utan lås och sadel, men vad gjorde väl det? Själva cykeln var ju återfunnen, och sadeln tyckte jag inte om från början.
Jag fick en ny, mycket bättre sadel av pappa, och cykeln flyttade med mig hit till Sala igen. David och jag cyklade runt och plockade bär och svamp i somras, men nu verkar det vara slut på det. I alla fall med min fina, röda mtb. Tyckte verkligen om den cykeln. Haft den i runt tio år, och den har flyttat runt med mig överallt. Men det kanske är meningen att jag ska ha en mer vuxen cykel nu. En som jag kan ha cykelkorg (hm, jag har en cykelkorg, men ingen cykel...) på, och förhoppningsvis få montera en barnstol på i framtiden.
Lite surt när man har cykeln i ett förråd som ska vara låst, och som bara vi som bor i huset har nyckel till. Tyvärr går inte dörren alltid i lås när den stängs, och på sätt och vis hoppas jag att det är så min cykel försvunnit. Det vore ännu värre om det är någon i huset som tagit den.

4 kommentarer:

 1. Fy så trist. Har aldrig förstått mig på det där att man ska ta av andra. Hoppas du hittar den igen.
  Så fina bilder du tagit, man riktigt känner lugnet.

  SvaraRadera
 2. Första kommentaren på ny dator! Så härligt att få lite bloggnyheter från Sala igen! Jag har bara varit i tussilagotrakter, men dina bilder ser oerhört lockande ut.
  BLÄ med stulen cykel! Du verkar åtminstone ha koll på var den stod, men jag blir "alltid" så osäker på var jag faktiskt ställde den sist. Instämmer i Rosenvantes förhoppning eller också att du hittar en ny "vuxenfavorit". KRAM! svärmorshemulen

  SvaraRadera
 3. Rosenvante:

  Kul att du gillade bilderna! blev nöjd för en gångs skull. :)
  Jo, hoppas kan man ju, men jag har inte så stora förhoppningar på att återfå cykeln. Jag får väl önska mig en cykel när jag fyller år om ett par månader istället.

  Svärmor:

  Det är otroligt mycket blommor ute i skogen nu, så jag hoppas du får möjlighet att se dem själv snart.
  Vårt cykelförråd är ju både mindre och mer lättöverskådligt än ert, så även om någon skulle ha flyttat på cykeln av nån anledning så hade jag sett den ändå. Men att man tappar bort cyklar i ert förråd har jag full förståelse för!

  SvaraRadera
 4. Fast jag menar inte bara i förrådet utan allmänt. Om jag inte hittar cykeln i förrådet börjar jag undra om jag verkligen ställde den där eller för en gångs skull lät den stå ute, eller om den står kvar på jobbet av nån anledning, eller kanske (inte) står kvar på stationen eller ... Om du är lycklig nog att inte ha lika dålig koll på tillvaron ibland är det bara att lyckönska! KRAM!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)