söndag 11 april 2010

Blåsippor, krokus och Matilda

Redan från början kan jag avslöja att det inte kommer bilder på vare sig blommor eller systerdotter. För ovanlighetens skulle är alla vi syskon hemma, och där syrran är, där är systerdottern, men än har det bara blivit kort på Matilda. Jag är för lat helt enkelt. Blåsippor och krokusar har jag inte tagit kort på än, men bara det är soligt i morgon så ska jag ta med mig kameran ut, kratta några löv och ta bilder på vårblommor. Men bakom mammas och pappar hus blomar blåsiporna för fullt, trots att det ligger rätt mycket snö kvar. Fler krokusar slår ut för var dag som går, och man ser att de nya lökar vi grävde ner för ett par år sen har förökat sig ordentligt. Vi beställde en massa roliga tulpaner, krokusar och narcisser från botanicus.nu (passa på att beställa lökar snart! Man skickar sin bestälning under våren, och sen kommer lökarna som ett paket på posten, bokstavligt talat, lagom när det är dags att gräva ner dem i september.) och det är kul att ser hur de förökar sig och sprider sig. Jag tror nästan att man får dela lite på tuvorna i höst, för det börjar se trångt ut nästan.
Det är rätt längre sen jag träffade busungen Matilda senast. Hon blev åtta månader igår och jösses vad det händer grejer! Hon äter riktig mat, tar sig fram på golvet (alla som har någon erfarenhet av försvaret känner till "ålning medelst hasning", och det är hon en mästare på!) och har en massa pyssel för sig. Hon pillar och fingrar på sina leksaker och rätt som det är fyrar hon av ett sånt där leende som bara små barn klarar av.
Mamma och jag var upp på vinden idag i jakt på de få kläder som finns kvar efter oss när vi var i den storleken. Mycket har givits bort till släktingar som fått barn, och resten har skickats till Estland.
Väl uppe på vinden hittade i några söta klänningar efter Emelie, men också en del leksaker. Det mesta är väl egentligen rekommenderat från 18 månader, men de kan ju vara roliga ändå. Ett par aktivitets-grejer med knappar, hjul och annat man kan trycka och dra i, en pekbok, några av alla de klossar vi hade och ett par grejer till. Matilda struntade i att hon är 10 månader för liten och tryckte, bankade och pillade på de lite enklare leksakerna. Häftigt att se hur koncentrerad hon var när hon snurrade på visarna på en leksaksklocka (som blev favoriten). Jag kanske är en aning partisk, men nog är hon väl ett ovanligt smart barn?

3 kommentarer:

  1. Å, så mysigt det låter. Mitt lilla barnbarn blir snart 7 månader så han är inte långt efter Matilda.

    SvaraRadera
  2. Låter underbart. Det händer ju faktiskt saker varje dag i den åldern.

    SvaraRadera
  3. Jo, det är jättehäftigt att se henne greja och fundera. Vi träffas så sällan eftersom hon bor i Valdemarsvik nu, så jag njuter för fullt av de här dagarna. Min stickning var jättespännande att titta på. Första maskorna på 1½ månad (lusten försvann helt i slutet av februari) blev ett par sockor till henne, eftersom hon växt ur alla dem hon fick när hon föddes.

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)