torsdag 22 april 2010

Jodå, här också!

Som i så många andra delar av Sverige har det varit snö här idag. När vi vaknade i morse var det vitt ute, och det har snöat större delen av dagen. Men nu är det borta igen!Jag gick en promenad i ovädret mitt på dagen, och när jag gick genom parken träffade jag de här frusna stackarna i en Rhododendron-plantering. Knallgula krokusar och blanka, mörkgröna rhododendronblad är riktigt snygga tillsammans. Jag har inte tänkt på det förr, men de kompletterar varandra. Kanske skulle det behövas någon mildare färg för att lugna ner två så dominanta individer. Någon vit Anemone kanske?

Men varför skriver jag bara om växter nu för tiden? Stickar jag inget längre? Jo, jag gör ju det. Jag gjorde ett uppehåll i nästan två månader, men nu är det full fart på stickorna igen.


Sockor, sockor, sockor. I alla färger och former. Ett par rejäla restgarns-raggisar med extra långa skaft för kommande behov, ett par tunnare sockor i Fabel och Fame till David och två par sockor till Matilda har det blivit under den senaste veckan. Davids sockor var ett UFO, så socka nummer två låg här, halvfärdig och väntade på mig. Nu behövde jag just det paret till Matildas sockor, så det var lika bra att sticka klart den när jag ändå höll på.
Just nu har jag en lite hemlig stickning på gång. En födelsedagspresent till min lillasyster. Hon sa att hon gärna ville ha nåt stickat, men att jag fick bestämma vad jag ville göra. Jag tror att jag kommit på nåt som kan funka. Något som stämmer med hennes personlighet och som kan komma till användning.

2 kommentarer:

  1. Viss skillnad på strumporna (i storlek). Visst är det kul när det går undan som på så små storlekar.
    Bra att du är igång igen och det ska bli kul att få se vad du gör till din syster.
    Här är det fint väder idag, solen skiner. Hoppas det blir lika fint vid dig i dag så du kan gå ut och njuta på promenaden.

    SvaraRadera
  2. Jo, det är jättekul att det går så fort att få dem klara (även om raggsockor i gubbstorlek man stickar på 3,5-4 mm stickor går förvånansvärt fort oxå). Och perfekt att använda alla restgarner till!

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)