lördag 24 juli 2010

SwallowtailBlockning pågår. När jag ser den färdiga sjalen slår det mig att jag kanske skulle stickat med en tjockare sticka än 3.5 mm som rekomenderades. Nästa gång blir det tjockare sticka! För jag tror inte att det var sista gången jag stickade en Swallowtail.
Garnet är Malabrigo Lace, 100 % baby merinoull och nästan löjligt mjukt! Underbart till sjalar med andra ord. Ungefär 30 g gick det åt till sjalen, vilket innebär 20 g kvar att göra torgvantar eller något annat mysigt inför hösten.
Kära svärfar log glatt när han fick höra att garnet kommer från Uruguay.
Semester pågår också. Imorgon bär det av till Östergötland med Davids föräldrar och bror. På måndag åker vi till Valdemarsvik och träffar min syster och systerdotter. Matilda står utan stöd (när hon klappar händerna) och går med stöd nu, så det har hänt massor sen jag träffade henne senast! Men så fyller hon ett år om drygt två veckor också...

5 kommentarer:

 1. Så fin den ser ut och vilken härlig grönfärg! Idag hade vi tänkt fara på en utflykt men det regnar!

  SvaraRadera
 2. Supersnygg!!! Nu blev jag sugen på att plocka fram mitt Malabrigo lace och maska på...

  SvaraRadera
 3. Jag har länge sneglat på mönstret till Swallowtail men tvekat lite. Men nu när jag snubblade in på din block och fick se bilderna på din ursnygga sjal så har jag bestämt mig. Det ska bli en swallowtail!

  Tack för inspirationen!/ Martina

  SvaraRadera
 4. Mia stickar: Jag är jättenöjd med färgen. Kommer passa bra till skinnjackan när det blir kallt ute. Den är lite grönare i verkligheten än vad bilderna visar, men en härligt mättad mjuk färg är det.

  Monica: Maska på bara! Garnet är underbart att sticka i!

  Heidi: Bra att veta. ;) Det är ju bara några månader kvar till jul och jag har redan en lista på vad som ska vara klart innan dess.

  Martina: Kul att du blev inspirerad! Mönstret är inte alls så krångligt, men här och där gäller det att tänka sig för. Lycka till!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)