måndag 5 juli 2010

Award


Mia Stickar har gett mig en mycket fin start på den här veckan. Tack tack!
Till Awarden hör också att man ska berätta sju intressanta saker om sig själv. Sånt är så himla svårt! Jag har ju försökt ett par gånger tidigare, och ska göra ett försök till men jag kan inte lova att det blir så superintressanta saker.
Jag ser mig själv som en kreativ person. Jag måste göra saker, tillverka saker, annars blir jag rastlös... Sticka, virka, baka, laga mat, påta med växter, klippa och kistra... Bara det sysselsätter händerna funkar det mesta.

När jag känner att jag behöver en nystart eller ett avslut på något färgar jag gärna håret. Av någon anledning känns saker lättare att möta när man har nyfärgat hår.

Digestive-kex doppade i kallt kaffe med mjölk är godare än man anar...

Fem personer jag skulle vilja bjuda på middag är Amelia Earhart (första kvinnan som gjorde en soloflygning över Atlanten. Spårlöst försvunnen.), Ronnie James Dio (honom har jag skrivit om förr. Rocklegend.), Tasha Tudor (en trädgårdsförebild och idol), CS Lewis (författaren till Narniaböckerna mm), Håkan Nesser (en favoritförfattare). Det skulle bli en intressant blandning av människor, och jag tror att vi skulle ha en del spännande saker att prata om.

Jag hatar att städa, men tycker om känslan att slippa ha onödiga saker omkring mig. När min bror och jag städade vinden hos våra föräldrar och sorterade upp alla våra grejer på olika ställen var det fantastikst skönt att se hur säck efter säck med gamla trasiga leksaker och annat försvinna genom luckan.

Så fort vi kommer ut i skogen på våra utflykter får jag lust att plocka bär och svamp... Inte för att vi plockar annat än kantareller och trattkantareller, men ändå. Det är kul!

Som sjunde sak bjuder jag på mitt fläderblomssaft-recept. Mammas egentligen, men jag har modifierat det en aning. En extra citron (det är tre i orginalreceptet) gör saften ljuvligt fräsch. Här blommar flädern för fullt nu, så det gäller att passa på. Se till att plocka äkta fläder bara, och inte den giftiga druvflädern!

50 klasar fläderblommor
4 citroner
2 kg strösocker
2 l vatten
50 g citronsyra

Skölj blomklasarna och skaka av vattnet. Lägg dem i en stor bunke eller hink. Minst 4 liter måste den rymma.
Skär citronen i klyftor och därefter mindre bitar och lägg i bunken med fläderblommorna. Koka vatten och socker så att sockret löser sig. Rör ner citronsyran och häll den kokande blandningen över flädern och citronerna. Rör om. Låt kallna, täck över och låt stå kallt i tre dygn. Sila saften i silduk och häll upp på rena, gärna atamon-sköljda, flaskor. Det blir ca tre liter saft av det här receptet.
Saften håller sig bäst frusen, men jag har haft flaskor i kylen i ett år utan att den jäst, vilken den lätt gör om inte flaskorna är perfekt diskade.
Svagt blandad är den jättegod som måltidsdryck när det är så här varmt ute.

Det var väl sju saker?

Då ska jag skicka den vidare till sju bloggare. Och det är ju lättare sagt än gjort, det finns så många fina bloggar som förtjänar en Award. Jag väljer några av de som inpirerar mig, några av dem som jag tror skulle kunna tycka det var intressant att prata med några av mina fantasi-middags-gäster.

Fröken Humla
Fale Artut
Rosenvante
Gelas hem och trädgård
The Willow Fairy

Jag tror jag är är tråkig och nöjer mig med att skicka den vidare till de här fem bloggarna. Det är inte alls så att tycker att ni andra är tråkiga eller ointressanta på nåt vis. Så i princip vill jag vara ännu tråkigare och helt enkelt ge den till alla som tittar in här. Men jag gör en kompromiss istället.

4 kommentarer:

 1. Tack du goa. Precis vad jag behövde idag. Skall klura ihop 7 saker själv nu. Ha det gott/Gela

  SvaraRadera
 2. Tack! Tasha Tudor är en favorit här med! Och CS Lewis, filmen om honom är underbar.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Vassegoa!

  Fale artut: Visst är det Shadowlands du tänker på? Den är så himla fin! Såg en serie om honom på TV8 eller Discovery eller nåt sånt, betydligt mer lågbudget, men mer om honom än vad man hinner med i filmen/boken Shadowlands. Hans umgänge med The Inklings (bl a Tolkien), hans steg från ateist till troende och hans tankar kring religionen. Han är fascinerande.

  SvaraRadera
 4. Tack snälla Anna, jag ska fundera ut nått och göra inlägg snart.
  Kram

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)