onsdag 14 juli 2010

Jag älskar mitt jobb!

Utan att jag ens börjat jobba som kursledare än så älskar jag jobbet! Kan man göra annat när man bara behöver gå ner på ICA och hämta ut två nya trädgårdsböcker på posten?

Lena Israelssons Grönsaksodling, enkelt ekologiskt och gott och Ann-Christin och Dan Rosenholms Trädgårdsdesign i praktiken. Jag har böcker av båda sen tidigare och tycker om deras tankar och upplägg. Vid första anblicken så känns böckerna väldigt grundliga och enkla. Det viktigaste man behöver veta och tänka på när man ska göra något åt sin trädgård eller odla grönsaker utan krusiduller. För man behöver ju faktiskt inte göra det så svårt för sig. Odling och stickning är ganska lika på det viset. Man börjar med något lätt och när man får självförtroende och man blir van med hantverket tar man nästa steg.
Än har jag ju inte någon kursplan så jag vet inte exakt vad jag ska lära ut ur böckerna, men det är väl lika bra att läsa igenom dem och göra sig bekant med dem på en gång?

3 kommentarer:

 1. Roligt att Du gillar ditt jobb!
  Ja, visst är det Shadowlands! Gillar den skarpt!

  SvaraRadera
 2. Håkan: Tack, det kan jag behöva. Har inte gjort nåt sånt tidigare, men är van med muntliga redovisningar i olika skolarbeten inför tre gånger så stora grupper, så det ska nog gå bra hoppas jag. :)

  fale artut: Synd att det inte är mer än en kväll i veckan och börjar först i september bara. Men det ska bli kul!
  Shadowlands är jättemysig, men det är otroligt längesen jag såg den nu...

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)